Log ind
Log ind
Life Science

Er Alligator Bioscience’s store nedtur endelig forbi?

Lars Hatholt

onsdag 24. november 2021 kl. 12:49

Siden Alligator mistede sin samarbejdspartner Janssen i 2019, har Alligator-aktien været inde i én lang nedtur med et samlet kurstab på over 90 %. Der har nærmest været tale om en overlevelseskamp, men nu tyder det på, at bunden er nået. Alligator har således netop igangsat en fortegningsemission, som skal sikre driften de næste par år.

De seneste par år har været en hård tid for Alligator, hvor selskabet har været igennem omkostningsbesparelser med nedprioritering af nogle af selskabets projekter herunder ATOR-1015 til behandling af melanom. Det har været en prioritet for Alligator at indgå partnerskaber på de tidlige projekter, og det er da også lykkedes. Selskabet har således indgået partneraftaler med bl.a. Aptevo, Macrogenics og Orion. Sidstnævnte er den nyeste aftale og omfatter identifikation og udvikling af nye bispecifikke antistoffer, hvor Alligator modtager milepæls- og royaltybetalinger. Hovedaktiverne mitazalimab og ATOR-1017 skal modnes yderligere og vil efterfølgende blive forsøgt udlicenseret.

Alligator henter op til 257 mio. SEK ny kapital
Med et tvingende behov for ny kapital har Alligator iværksat en garanteret fortegningsemission, som ved fuld tegning vil indbringe 257 mio. SEK før emissionsomkostninger. Fuld tegning betyder en udvandingsfaktor på 1,5, idet antallet af aktier således stiger med 150%. Provenuet skal først og fremmest gå til fortsat udvikling af mitazalimab (fase 2 pancreas cancer) og ATOR-1017 (fase 1 cancer). Tegningsperioden løber fra 12. november til 26. november, og det tegner til, at aktionærerne tager rimeligt vel imod emissionen, hvis man ser på den aktuelle kurs på tegningsretterne. Qua den store udvanding og lave tegningskurs i forhold til aktiekursen, før kapitalrejsningen blev annonceret, har aktionærerne dog ret beset heller ikke andet valg for at sikre deres værdi.

Tidlig, men interessant pipeline
Der er tale om en tidlig, men også ret interessant pipeline baseret på forskellige antistoftargets. Der er imidlertid selvfølgelig kun sparsomme indikationer på mitazalimab og ATOR-1017 projekternes behandlingseffekt. Mitazalimab Fase 2 studiet tester stoffet imod metastaserende kræft i bugspytkirtlen, hvor mange projekter tidligere har fejlet.

Alligator har også netop startet et fase 1b proof of concept 18 patient investigator-studie i samarbejde med Erasmus MC University Medical Center i Rotterdam, som skal undersøge mitazalimabs safety og effekt i kombination med MesoPher, en eksperimentel dendrit vaccine i behandlingen af bugspytkirtelkræft.

ATOR-1017 studiet, som afvikles på 3 klinikker i Sverige, har vist positive safety data selv ved høje doser, 20 gange højere end BMS-lægemidlet urelumab med samme 4-1BB antistof virkningsmekanisme. Der er indtil videre sparsom dokumentation mht. behandlingseffekt, men data fra 13 patienter med forskellige solide tumorer tyder på en behandlingseffekt. Alligator planlægges kliniske studier, hvor ATOR-1017 kombineres med PD-1 blokerende antistoffer. Lidt ligesom det er tilfældet med nogle af Genmabs tidlige projekter, kan man her håbe på en synergi mellem checkpoint inhibitorer og Alligators antistof.

Neo-X-Prime kan komme i fokus på sigt
Neo-X-Prime, som er på forskningsstadiet, er Alligators seneste satsning på udvikling af ny antistofteknologi, hvor selskabet har indgået samarbejdsaftale med Macrogenics. Samarbejdsaftalen dækker forskning og frem til de prækliniske studier. Den bispecifikke antistofteknologi retter sig imod CD-40 og tumorspecifikke antigener (neoantigener) og er et relativt nyt og lovende forskningsområde. Flere biotekselskaber er aktive på området, hvor der primært fokuseres på udnyttelse af teknologien til autolog (individuelt baseret) behandling af kræftpatienter. Foreløbige tests peger imod en potent anti-tumoreffekt, hvor neoantigen baseret immunterapi har fordel af en meget potent stimulering af patientens immunforsvar ved brug af lavere dosering end ved ”traditionel” CAR-T terapi. Da der er tale om et projekt i forskningsstadiet, har vi ikke tillagt Neo-X-Prime nogen værdi i værdiansættelsen af Alligator.

Spekulativ case med upside potentiale
Med en mere fokuseret strategi og partnerskaber på tidlige projekter tegner det til, at Alligator går imod lysere tider, når den nye kapitalrejsning er overstået. Markedsværdien på godt 200 mio. SEK er nede i et niveau, hvor det stort set er umuligt at finde sammenlignelige selskaber med så lav en markedsværdi. Alligator bliver først og fremmest vurderet på sin pipeline performance, men selskabet har også en teknologiplatform til identifikation af nye antistofkandidater. Vurderingen af en så tidlig pipeline er selvsagt usikker, hvor vores fair value NPV i basisscenariet er 638 mio. SEK (3 SEK pr. aktie efter rettighedsemission og forøgelsen af kontantbeholdningen). Værdiansættelsen er udelukkende baseret på værdien af mitazalimab, ATOR-117 og kontantbeholdningen efter emission. De meget tidlige udviklingskandidater, forskningssamarbejdsaftaler og værdien af forskningsplatformen er således ikke inkluderet i beregningen.

Investeringscasen er usikker, men bærer mere præg af upside-potentiale end downside-risiko. Derfor er anbefalingen Spekulativt Køb med et 12 måneders kursmål på 3,5 SEK, som er korrigeret for den kommende udvanding fra rettighedsemissionen og forøgelsen af kontantbeholdningen.

De vigtigste kurstriggere er kliniske data på mitazalimab og ATOR-1017 og ikke mindst indgåelse af et samarbejde med en stærk partner på projekterne. Sidstnævnte vil blive set som en blåstempling af Alligator og vil givetvis medføre et markant løft i prisfastsættelsen.

Lars Hatholt

Kurs på analysetidspunkt:         2,10 SEK
Kursmål (12 mdr.):           3,5 SEK
Analysedato: 16. november 2021

OBS! Alligator Biosciences præsenterer på ØU Life Science Investor Konferencen d. 24. november. 

Se program for konferencen og tilmeld dig her. 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

Første måned

1 kr.

Herefter 299 kr. om måneden

Allerede abonnent? Log ind her

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Finansielle business partnere til budgettering og opfølgning i styrelsens fagområder
Dealer med analytisk sans og kommunikative evner
To Controllere til Nature Energy
Moalem Weitemeyer søger Økonomimedarbejder/ Bogholder
Synes du også at udvikling af samfundsøkonomiske analyser og strukturelle beregninger er det sjoveste i verden?
Business Controller til DLF Beet Seed
Vi søger endnu en medarbejder til bekæmpelse af hvidvask og operationel risiko
Ringkjøbing Landbobank søger Privatrådgiver til København
Økonom til overvågning af dansk økonomi og prognose
Egmont søger M&A advisor
Plesner søger økonom til Team EU & Competition
Porteføljemanager til alternative investeringer
Energinet A/S søger afdelingsleder for forretningsstøtte & udvikling
Investeringsspecialist til Investeringsafdeling i Sparekassen Sjælland-Fyn
Ringkjøbing Landbobank søger erhvervsrådgiver til Viborg
Nationalbanken søger Økonom til Finansiel Statistik
Energinet søger forretningsudvikler med fokus på innovationsprocesser
Executive Assistant til Nationalbankens vicedirektør

Mere fra ØU Life Science

Seneste nyt

Langers skarpe

af Morten W. Langer
af Morten W. Langer
Seneste indlæg

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Salg: salg@ugebrev.dk
Redaktion: redaktion@ugebrev.dk
Annonce materialer: annonce-mat@ugebrev.dk
Bogholderi: bogholderi@ugebrev.dk

Skriv til os på: kontakt@ugebrev.dk.
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Forbindelsesvej 12, 2. tv
2100 København Ø

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]