Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Godt nytår til alle læsere – nu kan det næsten kun gå fremad

Steen Albrechtsen

mandag 17. januar 2022 kl. 7:00

Ligesom sidste år vil jeg først og fremmest på hele ØU Life Science´s vegne benytte lejligheden til at ønske alle læsere et godt nytår og samtidig takke for opbakningen i det forgangne og for størstedelen af bioteksektorens vedkommende ganske triste aktieår 2021.

Som en af de få (og måske eneste) uafhængige og selvstændige analysehuse i Norden er vi helt afhængige af jer læseres opbakning. Det sætter vi stor pris på i en tid, hvor der er stor kamp om investorernes opmærksomhed på en række forskellige medier, ligesom en række nye selskaber er kommet til i det børsnoterede univers.

”Købe-analyserne” (commissioned research) vælter frem alle steder, hvilket i vores øjne blot øger behovet for en selvstændig og uafhængig aktør, der fra et objektivt udgangspunkt forhåbentlig kan komme lidt bedre rundt om alle aspekter af et givent selskab. Vi vil fortsat holde fokus på at have en god, troværdig og ikke mindst læsværdig Life Science publikation båret af en dygtig og erfaren analytikergruppe. Det kræver flere ressourcer og her vil vi i det nye år gerne udvide vort analytikergruppe, så vi kan brede vores dækning mere ud. Derfor er min opfordring hermed givet til alle, som interesserer sig for biotek, medtech, pharma og alt derimellem, og har en analytiker i maven, eller som kender én der kender én, om at skrive til [email protected].

Som overskriften antyder er der plads til forbedringer – og det gælder ikke kun på kursudviklingen på markedet og i modelporteføljen, som har haltet gennem det meste af året. Og lad det være sagt med det samme, at det er en ringe trøst at dette dårlige år kommer efter flere år med flotte resultater (+33,4% i 2020, +50,1% i 2019 og +25,3% i det meget svære 2018), og at størstedelen af biotekselskaberne har haft det ganske svært i 2021 – også selvom nogle af de store benchmark-indeks ikke helt illustrerer dette.

Der er altid plads til forbedring, og her tænker jeg især på vort onlineunivers, som ikke er kommet i mål. Økonomisk Ugebrev har opgraderet mandskabet på en række fronter i 2021, og det gælder også på IT-fronten, så det håber vi at drage nytte af i det nye år.

Nyt år, ny udgave, nye tiltag
Ligesom sidste år markerer vi årsskiftet med en lidt anderledes udgave af ØU Life Science. Det sker for at tage emner op på et lidt mere overordnet plan. Derfor finder man heller ingen egentlige selskabsanalyser denne gang, men de vender tilbage næste gang, hvor vi vil være i delvist nytårsmode og bl.a. kigge på IPO’erne i 2021.

Nytårsbetragtningerne er mere frie og et forsøg på at perspektivere udviklingen i vort hjemlige nordiske dækningsunivers, og trække på lidt af den viden, og de emner som vores dygtige og erfarne analytikergruppe også begraver sig i til daglig. I denne udgave kigger Lars Hatholt bl.a. på udviklingen i USA og giver igen et lille indblik i sit eget amerikanske biotech-univers i VRAA-porteføljen. Derudover har vi et interview med Lundbecks CEO Deborah Dunshire, som giver lidt perspektiv og baggrund til Lundbeck, nu hvor selskabet har fået plads som en af vores vinderaktier for 2022.

Modelporteføljen og tabellerne er i denne udgave opdateret per ultimo 2021 og fra næste udgave vil de blive opdateret i forhold til de inkluderede selskaber. Vi venter også, at selskabskalenderen vil vende tilbage i ØU Life Science i år, når den er i luften i vort onlineunivers.

Corona-nyt
Corona blev hverdag i 2021 og følgelig forsvandt også behovet for vort næsten faste indslag ”Corona-nyt” henover året. Efter et år med en meget succesfuld vaccineudrulning melder spørgsmålet sig naturligvis hvad det nye år byder på. Vi kigger altid efter nyt stof og interessante vinkler på corona-pandemien, så det kan ikke udelukkes, at Corona-nyt vender tilbage i ny og næ henover, hvis behovet opstår, og der er nok interessant stof. Vores tilgang vil dog nok i højere grad være på, hvordan vi fremadrettet kan leve med corona, fremfor en opdatering af den nyeste udvikling indenfor vacciner og behandling. Her er vi ikke i mål endnu, men der er taget store skridt i 2021, som i hvert fald bør sænke dødeligheden fremover, og så er det jo i høj grad et politisk spørgsmål om hvilken strategi man så vil anlægge.

Trods det at udrulningen var en succes, begynder man nu for alvor at se tegn på, at den langsigtede effekt af vaccinerne begynder at flyde ud i sandet. Det er vigtigt at huske på, at selvom vaccinerne ikke pt. ser ud til at være en langtidsholdbar løsning på at standse smittespredningen, så kan vi i hvert fald konstatere, at der stadig er en gavnlig effekt i forhold til sygdomsforløbet hos den enkelte, og det er jo et godt sted at starte.

I 2022 forventer vi at tilføje 1-2 nye faste indslag i ØU Life Science, som forhåbentlig vil øge læseoplevelsen og udbyttet. Vi er altid glade for nye perspektiver på indholdssiden, så tøv endelig ikke med at sende idéer til os på [email protected] .

Investorkonferencerne
Trods corona-udbruddet og særligt nedlukningen i starten af året lykkedes det at gennemføre flere Life Science investorkonferencer i 2021 med deltagelse af mange selskaber, indenfor en række forskellige sygdomsområder og på en række forskellige udviklingstrin. Det var en glæde, at vi på efterårets konferencer igen kunne byde velkommen til et erfarent og spørgelystent publikum, som er med til at sikre, at vi altid kommer et spadestik dybere i den enkelte investeringscase. Husk, at du på vores hjemmeside ( www.ugebrev.dk ) kan gense præsentationerne fra tidligere konferencer.

For 2022 er der datolagt 7 konferencer på vores nye hjemmebane i Symbion Science Park, som i øvrigt huser flere af de mindre danske børsnoterede Life Science selskaber. Vi håber at kunne gennemføre med publikum – naturligvis kun hvis

myndighederne tillader det. Trods omikron-smittebølgen ser det ud til at hverdagen venter forude med færre restriktioner, og derfor håber vi, at I læsere allerede nu vil lægge følgende datoer i kalenderen for 2022:

• 23. februar

• 16. marts

• 27. april

• 1. juni

• 28. september

• 26. oktober

• 23. november

I forhold til program og konkret tilmelding til de enkelte konferencer vil jeg anbefale at man holder øje med annoncerne og omtalen her i kommende udgaver af ØU Life Science, ligesom vi også vil invitere på mail.

Udover at møde selskaberne og deres ledelser, er konferencerne også et glimrende sted at møde andre investorer og måske opstøve et nyt aktietip, ligesom der også altid er mulighed for at tale aktier med ØU Life Science’s analytikere og redaktion.

Konferencerne varetages af Svend Schat-Holm, som også besvarer alle spørgsmål desangående på [email protected] uanset om du er tilhører eller som selskab har et ønske om at præsentere.

Sluttelig vil jeg takke for de indkomne forslag til forbedringer af ØU Life Science som er indkommet i årets løb, og samtidig minde om at [email protected] altid er åben for nye forslag, kommentarer og selvfølgelig ris/ros. Vi sætter stor pris på feedback fra jer læsere, som er gode til at se det, vi ikke altid selv ser. Velkommen til et forhåbentligt bedre 2022 og endnu engang ønskes alle et rigtig godt og sikkert 2022.

Steen Albrechtsen – redaktør

[postviewcount]

Jobannoncer

Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank