Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

iPO-opdatering: Lav aktivitet i 2. kvartal også

Økonomisk ugebrev

torsdag 15. august 2019 kl. 14:01

Aktiviteten i 2. kvartal indenfor børsnoteringer i Life Science segmentet var stort set uændret i forhold til 1. kvartal 2019. (Se tabel på næste side)

I praksis betyder det, at der reelt kun var én børsnotering på hovedbørsen Nasdaq OMX, og et par noteringer på First North. Der har på det seneste været tegn på en styrket aktivitet ift. biotech-noteringer på den amerikanske Nasdaq-børs, men det er ikke noget vi har set forplante sig til de skandinaviske markeder endnu.

Kvartalet bød til gengæld på et solidt første-dags-afkast ved noteringen af kirurgi-træningsvirksomheden Mentice, som lukkede i kurs 67,60 SEK efter en noteringskurs på 49 SEK. Vi skal helt tilbage til september 2018 for at finde en lignende noteringssucces, da danske Asarina Pharma blev noteret i Sverige og steg fra noteringskursen på 21 SEK til 37 SEK på førstedagen.

I forhold til sidste kvartals opgørelse (se Life Science 7/2019 ) er det gennemsnitlige afkast for samtlige selskaber siden børsnoteringen steget fra 25,6% til 38,2%. Det er et pænt hop, som dog stort set udelukkende kan forklares af den flotte performance for IRLAB, som på opgørelsesdatoen 8. juli lå 789,8% oppe siden IPO-kursen. Aktien er efterfølgende faldet massivt (se omtalen på side xx), og sætter man afkastet for IRLAB på niveau med opgørelsen for 1. kvartal falder afkastet til 31%, hvilket stort set modsvarer det akkumulerede afkast efter 1. kvartal på 26% tillagt periodens stigning på 5,6%.

Det er i øvrigt interessant at notere, at medianen på det akkumulerede afkast ligger stort set uændret fra 1. kvartal til 2. kvartal omkring niveauet -7% til -8%. Tabellen kan på den måde siges at underbygge tesen indenfor biotech-investering om, at det er de ganske få selskaber, der ultimativt får succes, som er drivkraften bag et acceptabelt afkast for en hel portefølje. Tabellen viser også tydeligt de store udsving i afkastene og en overvægt af negative afkast.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank