Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Ugens grafik: Status på IPO-markedet i USA

Sten Thorup Kristensen

fredag 13. december 2024 kl. 11:25

Ugens grafik: Status på IPO-markedet i USA

Dagens grafik er ganske ligetil, og den stammer fra J.P. Morgan, men er bragt til torvs af en vore mere faste Twitter-bidragere her til ugens grafik, nemlig Paras Sharma.

Vi taler tit om IPO-markedet som en temperaturmåler for finansieringssituationen indenfor Life Science. Særligt, når det kommer til antallet af IPO’er. Derfor er det også relevant at besøge en IPO-statistik en gang imellem i disse spalter.

Der er foreløbig 18 IPO’er i USA i år, og det er ikke et imponerende antal. Dagens statistik ser på, hvordan det er gået siden børsnoteringen for de 18 selskaber, målt i forhold til introduktionskursen.

Resultatet er ikke overvældende, da lidt over halvdelen har vist en kurstilbagegang. Helt præcist er det faktisk 10 ud af 18 selskaber, der aktuelt handler til en aktiekurs, som ligger under IPO-kursen. Da vi samtidig også kan notere i grafikken, at den gennemsnitlige tilbagegang på 57 % er større end den gennemsnitlige fremgang på 24 %, er det nemt at konstatere, at biotechaktierne stadig halter noget.

Særligt foruroligende er det, at en tredjedel af selskaberne kan fremvise en aktiekurs, der er nede med hele 67 % eller mere fra IPO-kursen. Hertil kan det bemærkes, at den bedste udvikling fremvises af CG Oncology, som ”kun” kan fremvise en fremgang på 70 % fra noteringskursen. Selskabet er et fase 3 selskab indenfor immunterapi med fokus på blære cancer.

Blandt de dårligst performende selskaber finder vi f.eks. Fractyl Health, som noget overraskende arbejder indenfor både fedme og type 2 diabetes. Det dårlige selskab i oversigten er Metagenomi, som er et meget early stage forskningsselskab inden for gen-terapi området.

Det er naturligvis for tidligt at fælde dom over selskaberne, som selvfølgelig skal have mere tid til at udfolde deres potentiale og afrapportere mere data. Men i en sektor, hvor det er ganske få vindere, der principielt skal finansiere en hel del tabere i en portefølje, er den aktuelle status ikke opmuntrende. Slet ikke så kort tid efter en IPO i et år, hvor det stadig ikke har været helt nemt at være biotek eller life science selskab. Efter flere års tørke, må vi alt andet lige antage, at det kun er de ”bedste” (og mest favorabelt prissatte) selskaber, der har fundet vej til børsen. I det lys er det skuffende at se så mange selskaber med så dårlig performance.

På de hjemlige kanter i Skandinavien ser vi også fortsat, at emissioner kommer med skrappe vilkår i form af store kursrabatter og høje garantiprovisioner. Alligator eller Cantargia er nogle af de helt aktuelle i vort dækningsunivers. IPO’er ser vi stadig nærmest ingen af, så på den kant er der endnu meget tilbage at ønske.

Noget tyder på, at det stadig er købers marked, men grafikken i dag viser, at man fortsat skal være varsom. Især med de nye selskaber.

Kilde: https://twitter.com/paras_biotech/status/1863059150093046024 og J.P. Morgan.

Steen Albrechtsen

Ugens grafik

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank