Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Vicore henter ny kapital med stor succes

Andrea Backlund

onsdag 13. november 2024 kl. 11:35

Vicore henter ny kapital med stor succes

På trods af stadig svære tider på kapitalmarkederne er det lykkedes Vicore at gennemføre en overtegnet fortegningsemission på 782 mio. SEK og en efterfølgende rettet emission på 100 mio. SEK til udvalgte institutionelle investorer med en kurspræmie. Denne nye finansiering giver Vicore fleksibilitet til at udvikle pipelinen og udnytte potentialet i ATRAG-platformen til kommercielt attraktive indikationer med store behandlingsbehov.

Emissionerne skal finansiere det udvidede fase 2b studie ASPIRE med buloxibutid (C21) ved idiopatisk lungefibrose (IPF) og forberede fase 3 aktiviteter. Hertil kommer en mere løs formulering, som principielt dækker virksomhedens udvikling og drift, dvs. at videreudvikle selskabets lægemiddelportefølje inden for lunge- og fibrotiske sygdomme og ATRAG platformen udover buloxibutid. Med emissionerne forlænges virksomhedens finansielle runway til 1. halvdel af 2028.

I disse tider, hvor emissioner er dyre at gennemføre, er det vigtigt at notere, at den store fortegningsemission til kurs 8 SEK blev overtegnet med ca. 33 % og indbragte hele 782 mio. SEK før omkostninger. Eksisterende investorer deltog, herunder HBM, HealthCap og Invus. Blandt nye investorer må vi især nævne den franske medicinalgigant Sanofi, som kom med 100 mio. SEK. Vicore er er nu fuldt finansieret forbi ASPIRE-studiet.

Direkte ovenpå fortegningsemissionen gennemførte Vicore også en rettet nyemission på ca. 100 mio. SEK til en tegningskurs på 9,00 SEK pr. ny aktie, dvs. med en flot præmie på 12,5 %. Aktierne blev tegner af bl.a. Invus og fonde under forvaltning af Capital Group. Med emissionerne har Vicore således fået nye institutionelle og sundhedsspecialiserede investorer ind i aktionærkredsen, hvilket alt andet lige vidner om en stærk interesse for selskabet. I det lys gør det lidt mindre, at emissionen blev gennemført med betydelig rabat til aktiekursen forud for annonceringen af fortegningsemissionen.

Alt i alt har Vicore nu 234,6 mio. udestående aktier og en aktuel markedsværdi på 1,9 mia. SEK ved kurs 8 og en kassebeholdning, der er boostet med over 800 mio. SEK.

Licensaftale for Japan

Årets omsætning på 104,2 mio. SEK stammer fra licensaftalen for Japan, der blev annonceret i 1. kvartal. Den eksklusive licensaftale med Nippon Shinyaku Co. Ltd. om udvikling og kommercialisering af buloxibutid i Japan udløste en upfront-betaling på 10 mio. USD samt potentielle milepælsbetalinger på op til 275 mio. USD foruden trinvise royalties på op til 20 %. Samarbejdet medfører en hurtigere udvikling af buloxibutid i Japan og tjener som en fin validering af Vicore og buloxibutiod.

Har vicores digitale terapi en værdi?

I januar offentliggjorde Vicore positive resultater fra det pivotale studie af sin digitale terapi Almee™ til behandling af patienter med angst forbundet med lungefibrose, og i marts meddelte virksomheden, at FDA havde givet Almee™ såkaldt “breakthrough device designation”.

Vicore arbejder nu aktivt på udviklingen af Almee™, og resultaterne af det pivotale COMPANION-studie, hvor fase 3 studier nu er afsluttet, viser en klar klinisk fordel sammenlignet med kontrolgruppen med en markant reduktion af angst hos patienter med lungefibrose. Almee™ har således et stort potentiale til positivt at påvirke patienter, der lider af angst forbundet med lungefibrose.

Det egentlige markedspotentiale i Almee™ er dog ukendt, og Vicore forventer at finde partnere til at fortsætte den videre udvikling og kommercialisering – også ifm. med andre behandlinger af lungefibrose end kun buloxibutid.

Det er værd at bemærke, at aktien stort set lå uændret, da man præsenterede de lovende fase 3 data for Almee™, hvilket understreger at værdien af digitale terapier pt. synes at være lav. Årsagen hertil er formentlig – som vi bl.a. også har set hos Orexo og Brain+ – at det er ganske svært at kommercialisere og opnå tilskud til behandlingen. En kommende partneraftale vil afklare, om der er reel/væsentlig værdi eller ej i Almee™ på nuværende tidspunkt. Vi hælder mest til det sidste.

Fase 2b ASPIRE skudt igang

I maj præsenterede Vicore endelige data fra fase 2a AIR-studiet som et “late breaking abstract” på ATS-konferencen (American Thoraic Society). Data viste, at buloxibutid forbedrede lungefunktionen efter 36 ugers behandling hos patienter med IPF.

I september påbegyndte Vicore det globale, randomiserede fase 2b-studie ASPIRE for at evaluere dens sygdomsmodificerende potentiale i IPF efter godkendelse fra blandt andet den amerikanske lægemiddelmyndighed FDA. ASPIRE er et randomiseret, dobbeltblændet, placebokontrolleret, multicenter studie, som vil omfatte 270 patienter med IPF. Man er ikke konkrete omkring varigheden, men da behandlingsperioden per patient er 52 uger, er det selvsagt et langvarigt studie.

På clinicaltrials.gov anføres sluttidspunktet til starten af 2027, hvilket også stemmer med selskabets egen udmelding om, at det koster 880 mio. SEK at udvikle buloxibutid forbi fase 2 inkl. forberedelser til fase 3, og at omkostningerne tidsmæssigt dækker 2027 også.

Det primære endpoint er ændring i lungefunktionen målt som forceret vitalkapacitet (FVC) efter 52 uger sammenlignet med baseline. For at sikre kvalitet er undersøgelsen designet i samarbejde med verdens førende kliniske eksperter, ligesom virksomheden har indhentet feedback fra patient- og pårørendeorganisationer for at sikre, at patientperspektivet tilgodeses fuldt ud.

Med kapitalindskuddet kan Vicore også fortsætte arbejdet med at evaluere nye angiotensin II type 2-receptoragonister (ATRAG’er) i den tidlige udviklingsfase for indikationer, hvor AT2-receptoragonisme kan spille en vigtig rolle ved alvorlige sygdomme i luftvejene.

På trods af, at Vicores runway skønnes at holde frem til 1. halvår 2028, er der bestemt udfordringer, som selskabet kan blive nødt til at forholde sig til.

Et risikoelement er forsinkelser, som kan medføre større omkostninger og højere kapitalbehov end anslået. Forsinkelser kan opstå bl.a. som følge af vanskeligheder med at indgå aftaler med deltagende klinikker, problemer med at identificere patienter til undersøgelser, patienter, der ikke gennemfører en undersøgelse, eller andre hændelser uden for Vicores kontrol. De næste par kvartaler vil vi i særlig grad have fokus på udviklingen i indrulleringen.

Virksomheden kan også blive negativt påvirket af beslutninger fra offentlige myndigheder, vedrørende godkendelser, omkostningsdækning og prisændringer. Indenfor IPF finder vi bl.a. store konkurrenter som Boehringer Ingelheim og Genentech.

Kursmål justeret efter emissioner

Resultaterne af fase 2a-studiet indikerer, at buloxibutid (C21) har potentialet til at forbedre livet for patienter, der lider af IPF, og det understøtter ASPIRE.

Oktober måneds to emissioner viser, at Vicore har et stort antal investorer, der tror på strategien og finansieringsplanerne. Flere interessante investorer har investeret og øget deres aktiepost i selskabet.

Med nyankomne Sanofi i ejerkredsen er der også givet et lille hint om, hvordan selskabets fremtidige udvikling på partnerskabsfronten kunne se ud. Intet er sikkert, og en aktuel interesse er langt fra nogen garanti for en interesse om et, to eller tre år, når data fra ASPIRE-studiet begynder at foreligge, og selskabet måske kan begynde at se konkret på den videre udvikling af buloxibutid og finansieringen af denne.

Når vi har inddraget alle faktorer vedrørende vækst og risici i vores værdiansættelse, anser vi stadig aktien som interessant på længere sigt med et kursmål på 11 SEK og en tidshorisont på 12-24 måneder.

Måske vigtigst af alt sikrer emissionen selskabet arbejdsro og investorerne ligeså. Det sidste skal forstås således, at investorerne nu kan nøjes med at fokusere på selskabets pipeline og værdien af denne nu og på sigt, fremfor som det har været tilfældet ved mange andre selskaber at fokusere på, hvornår der igen skal hentes (dyr) kapital.

Kurs på anbefalingstidspunkt: 7,95 SEK

Kursmål: 11,00 SEK

Analysedato: 5. november 2024

Andrea Backlund

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser.

Vicore 01

Vicore 02

Vicore 03

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Køb Danmarks 100 Rigeste 2024
i lækker printudgave

Du kan købe den i 7Elevens kiosker eller bestille den hos [email protected] eller ved at ringe på +45 31323299.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank