Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Samfundsansvar

FLSmidths CSR-strategi giver plads blandt verdens 10% bedste til CSR

Joachim Kattrup

fredag 04. oktober 2019 kl. 10:30

FLSmidth og ISS er de to danske large cap aktier, der det seneste år er gået mest frem i score hos ESG-ratingbureauer blandt samtlige nordiske large cap selskaber. Efter ISS i flere år har været placeret som CSR-frontløber med en position blandt top ti procent i verden, er FLSmidth ny i verdenseliten over bedste i ESG rating.

Ratingbureauerne straffer stadigvæk Danske Bank, imens Jyske Bank fortsætter op af ranglisten.

FLSmidth er i den seneste samlede CSR rating fra CSRHUB rykket markant frem, så koncernen nu ligger placeret blandt de ti procent højst ratede selskaber i verden. Som tidligere beskrevet i Økonomisk Ugebrev Ledelse lancerede FLSmidths CEO, Thomas Schulz, sidste år en ny vision om ”success through sustainable productivity.”

Den store fortælling i strategien var og er, at gøre klima og miljø til et kerneområde for FLSmidths konkurrenceevne. Det gav delvist bonus hos ESG-ratingbureauerne. Men den afgørende faktor for den samlede udvikling i ESG-scoren har været FLSmidths fokus på udviklingen af konceptet ”People First,” der naturligt for cement og mineindustrien har udgangspunkt i sikkerhedsforhold og arbejdsrettigheder.

Denne artikel er en ikke-låst abonnementsartikel, som er gratis tilgængelig. Ønsker du fuld adgang til alle øvrige artikler på ESG.ugebrev.dk kan du oprette gratis adgang i 7 dage ved at klikke her.

 

Jeg kan godt genkende det billede. Blandt andet opgraderede MSCI os til en AA rating sidste år.

 


MSCI giver FLS AA-rating

”Jeg kan godt genkende det billede. Blandt andet opgraderede MSCI os til en AA rating sidste år. Bæredygtighed har altid været en del af FLSmidths DNA. Blandt andet lever vi af at sælge de mest energi-effektive maskiner og løsninger. På medarbejderfronten har vi forbedret sikkerheden markant de senere år, hvor vores ulykkesfrekvens er faldet stødt fra 10.0 i 2013 til 1.6 YTD i 2019,” siger VP, Head of Investor Relations, Nicolai Mauritzen, i FLSmidth.

”Hvad angår ESG-spørgsmål oplever vi fra forskellige kreditvurderingsbureauer, at de vurderer, at vi har et yderst robust compliance-program, en god corporate governance struktur samt et højt niveau af fokus på sikkerhed. Det har givet os høje ratings,” sagde Thomas Schulz i et tidligere interview til Økonomisk Ugebrev.

Hos ISS er fremgangen først og fremmest høstet i kategorien ’community’, der afspejler selskabets samfundsengagement i de markeder, de opererer på.

”ISS er med næsten en halv million medarbejdere blandt verdens ti største private arbejdsgivere. Vi har ingen fabrikker eller på anden vis et stort produktionsapparat. Således er medarbejdere, mere end i de fleste virksomheder, kernen i forretningen. Derfor er det også helt naturligt for os at have et stærkt samfundsengagement på tværs af en lang række aspekter – herunder integration og diversitet i sin bredeste forstand. Vores stærke ESG ratings er et resultat af dette,” siger IR-chef Martin Kjær Hansen.

Fremgangen for ISS er dog ikke alene udløst af konkrete initiativer, men også af en systematisk tilgang til ESG-ratingbureauerne. ”Når vores ESG ratings er forbedret siden børsnoteringen i 2014 skyldes det dels et fortsat skarpere forretningsdrevet fokus på ESG, men også en tættere dialog med ratingbureauerne, hvor vi har ryddet op i fejl, misforståelse og manglende information” siger IR-chef Martin Kjær Hansen.

ESG-ratingbureauerne straffer fortsat Danske Bank

Danske Bank er den aktie blandt de danske large cap selskab som i de seneste tre år har fået de største tæv af ESG- ratingbureauerne.  Nedgangen kommer som en direkte følge af hvidvasksagen.  Det er ikke overraskede ’Governance” scoren, der trækker mest ned. Scoren dannes af en række underliggende kategorier, hvor ’leadership ethics’ er den afgørende faktor i tilbagegangen.

 


(Positiv/Negativ global mediedækning af Danske Bank)

I vurderingen indgår over 200 datapunkter fra en række ESG-ratingbureauer. De indeholder bl.a. en række observationer over kontroverser og hvordan medierne har omtalt Danske Bank i enten positive eller negative sammenhænge. Det er velkendt at Danske Bank arbejder for at genvinde omverdenen tillid. Men der kan være meget lang vej for Danske Banks genrejsning af ESG-scoren, hvis man kigger på udviklingen af de globale mediers dækning af banken.  De negative historier fylder stadigvæk mest og kontroversiel scoren er aktuelt stadigvæk i minus.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Samfundsansvar

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank