Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Samfundsansvar

Gennembrud for Small- og MidCap på CSR-rapportering

Joachim Kattrup

lørdag 30. maj 2020 kl. 16:13

Small- og MidCap selskaberne på fondsbørsen er trådt ind i de voksnes rækker, hvad angår CSR-rapportering. Hele 18 Small- og MidCap selskaber kan på Økonomisk Ugebrevs årlige Rating af Top 100 CSR-rapportering vise fremgang i rapporteringskvalitet.

Flere Small- og MidCap selskaber har lagt fundamentet for at øge rapporteringskvaliteten yderligere i de kommende år, viser gennemgangen af 100 CSR rapporter.

Mange mindre børsnoterede selskaber har i bemærkelsesværdig grad øget kvaliteten af CSR-rapporteringen, og mange andre har lagt kimen til i fremtiden at forbedre rapporteringen om virksomhedens samfundsansvarlige resultater.

Blandt MidCap-selskaberne ses i år fremgang hos D/S Norden, SAS, Ringkjøbing Landbobank, Per Aarsleff Holding, SP Group, IC Group, Zealand Pharma og Matas.

Blandt de mindste børsnoterede selskaber er igen fremgang for sidste års overraskelse cBrain, samt også for Djursland Bank, H+H International, Gyldendal, Arkil Holding, RTX, Danske Andelskassers Bank, Brd. Klee, Scandinavian Brake Systems og BoStad A/S.

Årets vindere blandt MidCap selskaberne i ratingen er D/S Norden og corona-kriseramte SAS, der nu får noget at glæde sig over ovenpå de seneste måneders lammende økonomiske lussing.

For SmallCap selskaberne topper MT Højgaard Holding, Egetæpper og Sanistål trods lille tilbagegang i forhold til sidste år. Sidste års stjerneskud cBrain viser fortsat fremgang, og er nu blandt de allerbedste SmallCap selskaber til CSR rapportering.

Fremgangen ses over en bred kam koncentreret omkring målepunkt nummer 1, der giver point for, hvor detaljeret selskaberne har udpeget væsentligste ESG risici og forretningsmuligheder.

 

man skal kende sine bæredygtige risici og muligheder for at være i stand til at levere relevant information til de finansielle markeder

 

På mange måder er målepunktet fundamentet for overhovedet at rapportere meningsfuldt om virksomhedens sociale ansvar, idet man skal kende sine bæredygtige risici og muligheder for at være i stand til at levere relevant information til de finansielle markeder og andre interessenter.

Fem SmallCap selskaber – Arkil Holding, Brd. Klee, Gyldendal, Harboes Bryggeri og Møns Bank – øger rapporteringskvaliteten på dette målepunkt og tildeles derfor to point – mod ét point sidste år.

Yderligere syv SmallCap selskaber tildeles for første gang point for målepunkt 1, nemlig ChemoMetec, Djurslands Bank, F.E. Bording, First-Farms, Glunz & Jensen Holding, Nordfyns Bank og Skjern Bank.

Et par selskaber går tilbage, men det ændrer ikke på konklusionen om, at mange SmallCap selskaber har fået bedre styr på at rapportere om væsentlige ESG forhold.

 

MidCap selskaberne er også i fremgang

For MidCap selskaberne er der også fremgang. Men det er af anden karakter. Fremgangen er fordelt bredere på flere målepunkter, hvor den er størst på målepunkt 7 om inddragelse af Verdensmål.

Men flere målepunkter viser omtrent samme udvikling, og det illustrerer samtidig, at MidCap selskaberne er mere modne på CSR-rapportering end deres mindre kollegaer på fondsbørsen.

Blandt LargeCap selskaberne lige under C25 selskaberne er vinderne Sydbank og Rockwool efterfulgt af Københavns Lufthavne, DFDS og årets højdespringer i segmentet, Ambu. Den samlede fremgang blandt de næststørste børsnoterede selskaber koncentrerer sig om målepunkt 1 om udpegning af væsentlige ESG-risici og muligheder, målepunkt 3 om Global Compact principperne, samt målepunkt otte om factbook med oplysninger om ESG-nøgletal.

Det er mindre overraskende, at også LargeCap virksomhederne bliver skarpere på rapporteringen af væsentlige ESG-risici. Men der er bemærkelsesværdigt, at flere LargeCap selskaber i år end tidligere får point for at levere en factbook med relevante ESG-nøgletal.

Mange af de næststørste børsnoterede virksomheder er altså konkret begyndt at honorere investorens stigende efterspørgsmål på nøgterne data og nøgletal på resultaterne af selskabernes CSR-indsatser.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Samfundsansvar

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank