Regnskabsaktuelle Tryg fortsætter en positiv udvikling efter ESG-ratingbureauernes målestok, og præsenterede tirsdag med årsregnskabet også for første gang en selvstændig CSR-rapport.
Den indeholder en stribe nye ESG-nøgletal og informationer om ansvarlighed. Det skal underbygge en forretningsdrevet ny CSR-strategi bygget på formålet om, at ”I en verden, der forandrer sig, gør vi det enklere at være tryg.”
Økonomisk Ugebrev har tidligere kritiseret Tryg for en svag CSR-rapportering, der stod i skarp kontrast til de gode økonomiske resultater og ikke mindst fremstod meget vagt i forhold til det daværende kerneformål om at ”skabe tryghed i samfundet.”
Trygs rapportering manglede konkrete nøgletal, der kunne pejle analytikere, investorer og andre CSR interesserede ind på, om de samfundsansvarlige indsatser overhovedet understøtter virksomhedens virke og tilvejebragte værdi eller forretningsmæssig impact.
Den nye rapportering imødegår kritikken: Trygs nye selvstændige CSR-rapport indeholder op mod 40 nøgletal for både E (Klima), S (Social) og G (Governance). De viser på hver sin måde, hvordan Tryg præsterer og ser sig selv i et ESG-perspektiv.
Vi vil gerne være mere transparente omkring vores arbejde med samfundsansvar, og vi oplever en større efterspørgsel efter ESG og CSR-information.
”Vi vil gerne være mere transparente omkring vores arbejde med samfundsansvar, og vi oplever en større efterspørgsel efter ESG og CSR-information. Vi har i år som noget nyt tilføjet samfundsansvar særskilt i vores investorpræsentation, som ledelsen benytter på roadshows og lignende,” siger Camilla Frimodt Nielsen, Corporate Responsibility og Forebyggelseschef i Tryg.
I den nye CSR-rapport er ESG-data oplyst tilbage fra 2014, hvilket bl.a. gør det muligt at konstatere, at Trygs CO2-emissioner og affaldsmængder er stigende, mens selskabets nu godt 4000 medarbejdere rejser mindre. Gennemstrømningen af medarbejdere er faldet fra 14,7 procent i 2016 til 12,6 procent i 2017, og medarbejderne er mere tilfredse i 2017 end de var i 2016, trods færre interne undervisningstimer end tidligere. Andelen af kvinder i ledelseslagene i 2018 er på 33 procent og ligger et stykke fra den mere lige kønsfordeling, som selskabet kunne fremvise i årene 2015 og 2016.
”Vi har sat os et nyt mål for flere kvinder i ledelseslagene på 41 procent i 2020. Procenttilbagegangen kan se voldsom ud, men i praksis er det kun tre stillinger som det drejer sig om. Generelt har vi fået flere medarbejdere og flere ledere, men vi vil fortsat arbejde på at øge andelen af kvinder i ledelseslag, som afspejles i det nye mål,” siger Camilla Frimodt Nielsen.
ESG-rating i fremgang
Trods en mindre tilbagegang i de seneste opdaterede ESG-data fra ESG-ratingbureauerne har tendensen siden 2015 været en klar stabil stigende ESG-rating (fra CSR-HUB). Det gælder ikke mindst i forhold til ESG-raternes vurderinger i ’Community’ kategorien, der viser selskabets evne til at engagere og vise ansvar overfor kunde og leverandører.
Det harmonerer godt med Trygs egen vision for samfundsansvaret: ”Tryg considers Corporate Responsibility as an opportunity to improve our products and customer service as well as attracting and retaining customers, suppliers and employees,” skriver selskabet i sin strategiformulering fra 2017.
”Med udgangspunkt i vores 2020 strategi arbejder vi meget med forebyggelse som et element i en aktiv CR-indsats med henblik på at være tryghedsskabende. Vi vil gå fra at være en passiv tryghedsleverandør til at være en aktiv tryghedsskaber for vores kunder. Vi arbejder blandt andet med samfundsansvar ved at integrere forebyggelse ind i produkterne med f.eks. tilbud af valgfri alarm, rottespærrer samt Tryg Drive appen, hvor bilister, belønnes for at køre godt og sikkert,” siger Camilla Frimodt Nielsen, der oplyser at Tryg også har styrket sit fokus på auditeringer af outsourcing-partnere om, hvorvidt de lever op til selskabets krav.
Trygs overordnede stigende ESG-vurdering trækkes dermed primært op af et, for forsikringsbranchen, traditionelt CSR-område, nemlig det mere nære samfundsansvar i relation til kunder og leverandører og bidrag til lokale markeder.
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.