Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Samfundsansvar

Banker får mest PR-værdi fra Verdensmål 10 om ulighed

Joachim Kattrup

lørdag 22. februar 2020 kl. 15:31

Danske Bank er det C25-selskab, der samlet set i 2019 fik mest presseomtale i relation til FN’s 17 verdensmål. Danske Bank får overraskende mest medieopmærksomhed på verdensmål 10 om mindre ulighed, som slet ikke er et strategisk fokus for banken.

To ud af de tre verdensmål, som Danske Bank har udvalgt som strategiske fokusområder, har svært ved at trænge igennem mediemøllen. Det viser en opgørelse, som Infomedia har udarbejdet for Økonomisk Ugebrev.

I alt 739 artikler har i 2019 på den ene eller anden måde i medielandskabet kædet Danske Bank sammen med et af de 17 verdensmål. Omsat til potentielle læsere, lyttere og seere – også kaldet reach – har Danske Bank via medierne ramt godt 107 mio. danskere fordelt over året.

Det er betragteligt mere end både Ørsted og Mærsk, som med et samlet reach på henholdsvis 79 mio. og 86 mio. potentielle medieforbrugere kommer ind på de næste placeringer på listen.

 


Overraskende henter Danske Bank sin topplacering i mest medieomtale fra verdensmål 10 om mindre ulighed. Verdensmål 10 er ikke blandt de tre verdensmål, som Danske Bank har udvalgt som strategiske indsatsområder i forhold til sin forretning.

Forklaringen er todelt. Dels har Danske Bank og den finansielle sektor ofte været involveret i sager, hvor ulighedsdiskussionen er repræsenteret. Det gælder for eksempel i skandalesager om hvidvask og høje toplederlønninger.

For eksempel i Finans.dk’s artikel ” Bestyrelsesformand erkender: Danske Banks hvidvaskskandale har været en fordel for os.” Her udtaler Per Christensen, best. fmd. fra Pensiondanmark, at ”vi må blive ved og ved med at holde fast i dagsordenen om ulighed. Ellers sker der aldrig forandringer.”

Også sagen om fire Danske Bank direktører på forsker-ordning med lav skatprocent er blevet vinklet på ulighed. Det gjorde bl.a. Ekstra Bladet i artiklen ” Provokeret over Danske Bank-direktørers skattefidus: Det lyder vanvittigt ”.

Danske Bank fodrer også selv ulighedsdebatten i medierne. Det skete for eksempel overfor DR, hvor Danske Bank fik god omtale i artiklen ” Økonomisk ulighed vokser markant.” Artiklen var baseret på beregninger fra Danske Bank.

Den høje mediedækning af Danske Bank i artikler om ulighed kan desuden forklares med, at Danske Banks analytikere ofte er citeret i artikler relateret til ulighed.

For eksempel i denne artikel fra Berlingske om ”Gyldne aktieår udløser firedobling af danske dollarmillionærer,” hvor privatøkonom i Danske Bank, Louise Aggerstrøm Hansen, ”påpeger, at antallet af dollarmillionærer i Danmark ifølge undersøgelsen kan vokse, uden at uligheden stiger (…).”

Danske Bank har kun opnået relativt høj mediedækning på et af bankens i alt tre udvalgte strategiske verdensmål; Nemlig mål 13 om klimaindsats. På de to øvrige – mål 4 og 8 om henholdsvis kvalitetsuddannelse og anstændige jobs og økonomisk vækst – har pressen været meget tavs.

 

Man kan ikke længere tale om klassisk PR arbejde

Ifølge adm. direktør Lotte Hansen fra PR-bureauet Hansen & Ersbøll Agenda, der rådgiver om verdensmål og public affairs, har mediestrategier om samfundsansvar (CSR) ændret sig med Verdensmålenes fødsel i 2015.

”I en verdensmål-kontekst kan man ikke længere tale om klassisk PR arbejde. Det er anderledes på den måde, at det kortsigtede pressearbejde kan skade omdømmet mere end det gavner, fordi det skal underbygges af reelle forbedringer. PR-arbejdet skal i dag gå via stakeholders og mindre direkte til medierne. Det er blevet langt vigtigere, at stakeholderne finder en virksomhed troværdig,” siger Lotte Hansen.

Hos Danske Bank anerkender man, at PR arbejde i relation til Verdensmål kræver et bredere fokus via forskellige stakeholders.

”FN’s verdensmål har formået at sætte en vigtig dagsorden for erhvervslivet og samfundet. Der er ikke nogen tvivl om, at som stor finansiel institution kan og skal vi bidrage både direkte og indirekte gennem vores arbejde med kunder, partnere og leverandører,” siger Maria Simonson, der er chef for Group Societal Impact & Sustainability i Danske Bank.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

[postviewcount]

Jobannoncer

Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt

Mere fra ØU Samfundsansvar

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank