Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Analytikere: Behold Jesper Nielsen i Danske Bank

Sten Thorup Kristensen

søndag 14. april 2019 kl. 22:48

DirektørRating 2019: Praktisk talt alle aktieanalytikere og porteføljemanagere i Økonomisk Ugebrevs årlige DirektørRating vurderer, at Danske Banks hårdt prøvede aktionærer er bedst stillede med, at den konstituerede direktør bliver fastansat i stillingen. Bankdirektørerne i de store og mellemstore banker får bedømmelser fra den meget stærke til den ringe præstation. Det afspejler ikke mindst store forskelle i bankernes strategier.

I denne uge er det syv måneder siden, at Jesper Nielsen blev konstitueret som adm. direktør i Danske Bank, efter at Thomas Borgen trådte tilbage som følge af hvidvasksagen. Bestyrelsen leder efter eget udsagn stadig efter den rette til at tage stillingen permanent. Men stod det til de toneangivende aktører på aktiemarkedet, behøvede den ikke lede længere: Aktieanalytikere og porteføljemanagere mener næ-sten uden undtagelse, at Jesper Nielsen er det rette valg.

HØJ TROVÆRDIGHED

Konklusionen fremgår af Økonomisk Ugebrevs Direktør-Rating. Af 18 respondenter på et særligt spørgsmål om netop Danske Bank-chefen vurderer syv, at det ”i høj grad” vil være bedst for aktionærerne, at Jesper Nielsens ansættelse bliver gjort permanent, mens andre ti mener det ”i nogen grad” er den bedste løsning. Kun én mener, at fastansættelse i mindre grad vil være bedst for aktionærerne, og ingen benytter svarmuligheden ”slet ikke”.

”Han har gjort det rigtigt godt, og han er i virkeligheden det, som Danske Bank har brug for lige nu. Man har brug for én, der kan tale til befolkningen, og som virker troværdig og reel. Det synes jeg, han har mestret på alle parametre. Samtidig har han meget erfaring, og hvis du kigger på, hvilke muligheder der ellers er i Norden, er han også klart den bedste,” siger en aktieanalytiker.

En porteføljemanager hos en større investor er enig i, at det ville være et godt valg at fastansætte Jesper Nielsen. Men han er skeptisk over for, om det sker – ud fra tesen, at hvis bestyrelsen ønskede dette, havde den allerede gjort det. Det er også umuligt for udenforstående at vide, om Finanstilsynet har vendt tommelfingeren nedad, som den gjorde, da bestyrelsen under tidligere bestyrelsesformand

Ole Andersen ønskede at ansætte Jacob Aarup-Andersen. Jesper Nielsens popularitet fremgår også af, at han debuterer på en 13-plads med den udmærkede karakter 3,7 i selve DirektørRatingen, klart over middel. Dermed er han også næstbedst ratede af alle bankdirektører. Dé spreder sig godt ud over feltet; med John Fisker fra Ringkjøbing Landbobank på andenpladsen, mens Sydbanks Karen Frøsig ligger næstnederst. Spredningen afspejler ifølge en analytiker, at mens den almindelige privatinvestor måske på godt og ondt slår bankerne over en kam, går bankerne faktisk til markedet med vidt forskellige strategier.

MODVIND PÅ CYKELSTIEN

Karen Frøsig sidder i lidt af en klemme, da hun har sat banken i en meget defensiv og forsigtig position uden stor fremdrift. ”De andre banker har mere momentum. I de seneste mange kvartalsregnskaber fra Sydbank har det været svært at se bare det mindste, der ligner medvind på cykelstien. Det virker som om, hun planlægger i forhold til, at vi er på vej ind i en ny økonomisk krise. Det kan være fint nok. Men hvis krisen ikke kommer, er strategien jo forkert,” siger analytikeren.

Også Casper von Koskull fra Nordea ligger meget lavt i ratingen. Heller ikke her er der meget medvind, men tværtimod modvind fra dårlige kunderatings og sager om skattely og hvidvask. Alligevel er historien en lidt anden: ”Det er mere et spørgsmål om, at de driver en bank på en måde, som kunderne ikke kan lide. De har ligget klart lavest på kundetilfredshed i adskillige år. De skærer for meget til på deres varme hænder, så at sige. Til sammenligning er Danske Bank lige nu ramt af hvidvasksagen. Men ellers har de ligget godt til i kundemålinger, fordi folk grundlæggende godt kan lide deres services,” siger analytikeren.

Om John Fisker, der ikke har været med i ratingen før, siger han: ”Alle banker kan ikke være ligesom Ringkjøbing Landbobank. Det kræver en geografisk unik position, hvor du har høj medarbejderloyalitet. Men de kan lære af, at John Fisker ikke er for fin til at bøje sig ned efter hver 5-krone, der ligger på vejen. Han er aldrig bleg for at lave en god forretning. Og så har han jo leveret på fusionen med Nordjyske Bank. Dem, som var skeptiske, må bøje sig i støvet.”

Sten Thorup Kristensen

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Udløber snart
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Udløber snart
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank