Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Ambu kommer styrket ud af covid-19-krisen

Økonomisk ugebrev

søndag 19. april 2020 kl. 22:54

I starten af april opjusterede Ambu sine forventninger til helåret, efter at have oplevet stærk efterspørgsel efter selskabets aScope-produkter i kølvandet på CO-VID-19. De foreløbige regnskabstal kom efter en flot udvikling for aktien henover marts-uroen og bekræfter, at Ambu er et af de life science-selskaber, der står til at få styrket sin forretning på både kort og langt sigt, skiver aktieanalytiker Morten Larsen i denne analyse.

For helåret frem til ultimo september 2020 forventer Ambu nu en organisk omsætningsvækst på 26-30 pct., mod tidligere 16-22 pct. Salget går altså frem midt under coronakrisen, drevet af et styksalg for aScoperne, som nu antages at ligge “over 1 mio”, mod tidligere ca. 900.000.

Endvidere suspenderer Ambu sin forventning til EBIT-marginen grundet manglende visibilitet (tidl. EBIT-margin før særlige poster på 12-14 pct.). Selskabet fremhæver dog, at den øgede efterspørgsel på aScoper bør ses som en engangseffekt.

Jeg ser flere stærke positive aspekter af denne opjustering for Ambus investeringscase: For det første er det Ambu som markedsleder, der skal drive konverteringen fra flergangs-skoper til engangs-skoper. Flere af fordelene ved engangsprodukter kommer ekstra frem i nødsituationer, hvor der ikke er tid til eller mulighed for at rengøre de i forvejen alt for få tilgængelige flergangsskoper.

LÆRER PRODUKTET AT KENDE
Det vil sige, at lægerne vil meget oftere kunne have et aScope til rådighed og være sikker på at det er sterilt, så man undgår at overføre smitte mellem patienter. Når COVID-19 er overstået, og læren skal drages, forventer jeg, at lægerne i højere grad vil have lært Ambus aScoper at kende, og at sundhedssystemerne i stigende vil grad have indset det problematiske i at have flergangsskoper som det primære endoskop.

For det andet opjusterer Ambu helårsforventningen til den organiske vækst med 8-10 procentpoint, eller ca. 225-275 mio. kr. Opjusteringen dækker over en lidt svagere ”kerneforretning”, det vil sige typisk udstyr til elektive kirurgiske indgreb, men et stort antal ekstra solgte aScoper. Det repræsenterer en betydelig positiv forskydning i produktmixet imod høj-margin aScope-salg.

Selv med hårde antagelser omkring øgede marginalomkostninger i kvartalet til f.eks. yderligere dyr luftfragt, burde dette mersalg af aScope give Ambu op imod 100 mio. kr. ekstra på EBIT-niveau. Jeg vurderer dog, at Ambu primært vil bruge det ekstra råderum til at investere yderligere i at udvikle skop-forretningen og supply chain’en. Sekundært at lade en smule tilfalde aktionærerne i form af højere marginer i år.

For det tredje er de 313.000 solgte aScoper i andet kvartal ca. 100.000 over vores tidligere estimat, mens opjusteringen af helårsforventningen implicit ligger på 150.000-200.000 styk. De højere volumener er primært skabt i Europa, og mest sandsynligt i sidste halvdel af kvartalet (kvartalsslut 31. marts). Der skal altså kun sælges få ekstra skoper i regnskabsårets sidste to kvartaler for at nå guidance.

Mit indtryk er, at Ambu har solgt kraftigt ud af sit lager, men med en skalerbar produktion. Derfor forventer jeg, at Ambu har udstukket en helårsforventning, som man føler sig meget komfortabel med at kunne indfri. Med en sygdomsspredning, der flytter sig over mod Ambus hovedmarked USA, og et sygdomstryk der må forventes – desværre – at ligge på et forhøjet niveau i den kommende tid i Europa, ser jeg en god mulighed for yderligere en opjustering fra Ambu.

Indtil videre har Ambu skubbet sin EBIT-margin-guidance til andenkvartalsrapporten kvartalsrapporten i maj, hvilket vil give selskabet én måneds ekstra visibilitet på udviklingen i markedet, førend man opdatererer forventningen til EBIT-marginen.

PÅVIRKNING PÅ AKTIECASEN
Alle selskaber bliver påvirket af COVID-19 i øjeblikket, og nogle mere end andre. Selv for et Ambu med medarbejdere over hele verden vil epidemien komme helt ind i organisationen og påvirke medarbejdere med tætte kollegaer over hele verden. Men som aktie ser jeg Ambu være unikt positioneret til at komme styrket ud af krisen.

Som jeg har fremhævet ved flere lejligheder, er årsagen til strukturelt at eje Ambu-aktien troen på konverteringen fra flergangskoper til engangsskoper. Og den konvertering må blive forstærket af COVID-19. Tror man på den case, da kan man forvente, at omsætningen mangedobles over de kommende år, og det vil gøre en dyr aktie til en god investering.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Udløber snart
Business Controller
Region Hovedstaden
Udløber snart
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
Udløber snart
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank