Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Hartmann spurter fremad og øger overskuddet 254%

Bruno Japp

mandag 31. august 2020 kl. 11:30

Hartmann: Kampen om det usynlige potentiale

Brdr. Hartmann producerer æggebakker, og produktets begrænsede følsomhed overfor konjunkturændringer kan løfte selskabets aktiekurs yderligere de kommende 1-2 år.

Æggebakker er en integreret del af næsten enhver husholdning, og forbruget af æg går næppe ned, fordi verden rammes af lavkonjunktur. Den manglende sammenhæng mellem konjunkturerne og Brdr. Hartmanns produktion kan aflæses af selskabets beta-værdi på 0,56. Det betyder, at hvis aktiemarkedet stiger eller falder med 100%, så ændrer Brdr. Hartmanns aktiekurs sig kun med 56%.

Uafhængigheden af markedet er en ulempe for aktiekursen under højkonjunkturer, hvor Brdr. Hartmann-aktien ikke trækkes med op af markedsstemningen i samme grad som mange andre aktier. Men i den aktuelle situation, hvor usikkerheden om fremtiden er stor, bliver det til en styrke.

Og når det sammenholdes med en positiv udvikling i selskabets indtjening, som selv uden hjælp fra markedsstemningen bør trække aktiekursen op, bliver Brdr. Hartmann en meget interessant aktie. Det har en hel del investorer da også allerede fundet ud af, idet kursen på selskabets aktier er steget 56% i år.

Fremgang i omsætningen på 20%
Årsagen kan findes i halvårsregnskabet, som fortæller om en fremgang i omsætningen på 20% og en tredobling af driftsresultatet (EBIT) i forhold til samme periode i fjor.

Fremgangen skyldes en kombination af et forbedret produktmix, højere kapacitetsudnyttelse og bedre produktionseffektivitet. Medvirkende er også en øget efterspørgsel som følge af udbruddet af Covid-19, hvor en større andel af måltiderne produceres i hjemmene.

Det har flyttet afsætningen af æg fra food service og catering til detailhandel med en samlet stigning i efterspørgslen efter ægemballage til følge.

Her bør det dog bemærkes, at der kan være tale om en midlertidig effekt, og at Covid-19 ikke kun er positiv for Brdr. Hartmann, da den også indebærer en øget usikkerhed om efterspørgsel og risiko for stop i produktionen.

Men indtil videre har effekten altså været positiv, og udviklingen i 1. halvår medførte i starten af august en opjustering af forventningerne. De lyder nu på en omsætning i intervallet 2,5-2,7 mia. kr. (tidligere 2,4-2,6 mia. kr.) og en overskudsgrad på 15-18% (tidligere 12-15%).

Det er i sig selv positivt, men den væsentligste positive faktor for Brdr. Hartmanns aktiekurs er aktiens forhold til alternative investeringer. De fleste aktier stiger i øjeblikket, men det skyldes i høj grad investorernes mangel på alternativer. Man kan derfor stille spørgsmålstegn ved, om stigningen er holdbar, eller om den er en ballon, som på et tidspunkt sprænger.

Her skiller Brdr. Hartmann sig positivt ud fra mængden ved at underbygge stigningen med en reel og holdbar fremgang i indtjeningen. Derfor er den massive kursstigning i år ikke en overdrivelse. Faktisk er potentialet i aktien endnu ikke udnyttet fuldt ud, når man tager i betragtning, at Brdr. Hartmann er i gang med at udvide produktionskapaciteten, og at planen ikke begrænses af Covid-19.

Tværtimod løftede man i sidste uge det forventede investeringsniveau i 2020 fra 400 mio. kr. til 450 mio. kr.

Alt i alt ser vi Brdr. Hartmann som værende på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, og det medfører et betydeligt løft i aktiens kursmål.

Bruno Japp

Børskurs på analysetidspunktet 463,00

AktieUgebrevets kursmål (6 mdr) 496,00

Læs tidligere analyser af Hartmann her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank