Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

cBrain løfter snart sløret for ny vækstplan

Steen Albrechtsen

torsdag 03. november 2022 kl. 13:00

cBrain løfter snart sløret for ny vækstplan

Med god hjælp fra sidste års store tyske ordre vokser cBrain stabilt og profitabelt. Halvårsrapporten fra august afslører, at en ny vækstplan for 2023-2025 venter forude, og den vil formentlig kunne validere vækstudsigterne og give ny energi til en aktie, der er ramt af investorernes flugt fra dyre vækstaktier.

I sommeren 2021 hentede cBrain en ganske betydelig ordre (eller måske mere præcist en rammetale) i Tyskland på op til 250 mio. kr. over fire år. Aftrykket fra denne aftale begynder nu tydeligt at kunne ses i regnskaberne, selvom man ikke konkret oplyser, hvor langt man er nået.

Vi forventer, at selskabets totale omsætning i år nærmer sig 200 mio. kr., hvilket blot ”kræver” en vækst på 29,6 pct., som efter en vækst på 26,6 pct. i 1. halvår bestemt ser ud til at være indenfor rækkevidde.

På indtjeningsniveauet er det ganske betryggende, at indtjeningen følger med omsætningsvæksten, og at skalafordelene derfor træder tydeligt igennem. cBrain opjusterede i starten af august EBT-forventningen til hele året fra 15-20 pct. til 18-22 pct. Det skal ses i forhold til en EBT-grad på 25 pct. for 1. halvår.

Selskabets nylige køb / investering på 200 mio. kr. i et nyt hovedsæde vil givetvis rykke lidt ved årets finansielle poster. Men næppe nok til at man ikke stadig kan se potentialet for en opjustering i horisonten. cBrain har først overtaget den nye ejendom i 2. halvår, og ifølge tinglysningen er ejendommen finansieret med 100 mio. kr. i realkreditlån, hvilket på helårsbasis vil betyde et par mio. kr. i renteudgifter, men omvendt også en besparelse på huslejen.

Ser vi på historikken for opjusteringer kommer de normalt i en lind strøm hen over året. Da næste periodemeddelelse allerede kommer i denne uge, den 3. november, ser det ud til, at en opjustering nok tidligst vil komme senere på året.

Vækstplan for 2023-2025
Det allermest interessante ved halvårsrapporten er, at cBrain er begyndt at tale om en vækstplan for 2023-2025. Det er første gang, man begynder at tale om en sådan, og selvom det tydeligvis stadig er på et tidligt stadie, så giver man allerede de første indikationer af planen, dens omfang og indhold.

Først og fremmest noterer vi, at man taler om en ambition om at løfte væksten til over 30 pct. Det betyder, at man med 200 mio. kr. som udgangspunkt i 2022 vil kunne skimte den halve milliard i omsætning i 2025 eller 2026 blot ved almindelig fremskrivning.

Man løfter også sløret for to delelementer i planen, som er væsentlige for at nå det vækstniveau: Man taler om en partnerkanal og klimasoftware. Det stigende klimafokus har man ikke siddet overhørig hos cBrain, hvor man i år og sidste år har hentet ordrer hjem på klimasoftware, hvilket i praksis primært vil sige løsninger beregnet mod f.eks. styring af tilskudsordninger.

Partnerkanalen handler efter vores vurdering først og fremmest om at kunne eksekvere på en stigende ordreindgang. En ting er at sælge, men en lige så væsentlig del er at kunne levere og implementere systemet hos kunden. Det kræver en større organisation eller ekstern hjælp, og her ser vi fortsat aftalen fra sidste år med Nortal i Tyskland som en prøveklud på, hvad der kan lade sig gøre på den front.

Aktien er ikke på tilbud endnu
Efter et fald på 43 pct. år-til-dato – og næsten 70 pct. siden toppen i september sidste år – kunne man blive forledt til at tro, at cBrain for alvor skulle være kommet på tilbud. Det afhænger selvsagt af målestokken, men på de gængse nøgletal er der et godt stykke vej endnu.

I forhold til de regnskabsmæssige præstationer er der stadig et stykke vej til, at P/E er 10 eller 20, og med et forventet EBT-resultat i år på 50 mio. kr. er der rundt regnet 40 mio. kr. på bundlinjen, svarende til en P/E på 80.

Vi har tidligere skrevet, at aktien lignede en af de vækstaktier, hvor man bare skal indtage det lange sigte og lukke øjnene og købe, fordi væksten vil arbejde multiplerne nedad. Det er tilfældet med cBrain, og her er den profitable vækst naturligvis interessant – også fordi den er selvfinansierende.

Det er værd at nævne, at man trods solide investeringer for at indfri en 2023-2025 vækstplan forventer at kunne klare det uden ekstern finansiering. Heri ligger investorernes ”garanti” for, at hele værdiskabelsen vil tilfalde dem og dermed også grundlaget for et meget interessant kursforløb over mange år, så længe væksten er til stede.

Rentestigningerne og inflationsfrygten har sendt vækstaktierne på tilbud, og det er også tilfældet for cBrain, selvom mange – inkl. undertegnede – nok vil have svært ved at kalde en P/E på 80 for et tilbud. Kursgrafen ser ikke videre opmuntrende ud med lavere toppe og lavere bunde. Om det var bunden i sidste måned på kurs 125, eller om vi i en ny runde med generel uro skal retur til kurs 100 – eller måske endda til coronabunden omkring 50-60 – er svært at forudsige i en aktie med så mange private investorer som cBrain.

Vi nøjes med at konstatere, at de langsigtede perspektiver fortsat er fuldt til stede i denne selvfinansierende vækstvirksomhed med klare skalafordele. Det er en vigtig pointe i forhold til den langsigtede værdiskabelse og det potentiale, der bestemt er til stede i selskabet, og som vil blive mere synligt i takt med, at vækstplanen 2023-2025 stykkes sammen og lægges frem.

Aktien bør være på indkøbslisten, selvom den kortsigtede udvikling er svær at forudsige i en så stemningspræget aktie.

Vort kursmål på 200 afspejler en P/E på 80 for vort forventede 2023-resultat på min. 50 mio. kr.

SA og/eller dennes nærtstående ejer aktier i cBrain.

Steen Albrechtsen

Aktuel kurs 159,60

Kursmål (6 mdr.) 200,00

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

cBrain - Aktiekurss

cBrain - Konkurrentnøgletal

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Udløber snart
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Udløber snart
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Udløber snart
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank