Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Stor risiko i Onxeo forud for fase III resultater

Linda

lørdag 04. februar 2017 kl. 19:39

Onxeo har sikret driften til og med 2017 efter en kapitalrejsning i efteråret 2016. Selskabet står foran fremlæggelse af vitale fase III resultater hen over sommeren 2017, og pilen peger fortsat i retning af negative data.

Onxeo rejste ved udgangen af september 2016 et bruttoprovenu på 12,5 mio. EUR i en rettet emission til europæiske og amerikanske institutionelle investorer specialiseret indenfor Healthcare og Biotech. I alt er ca. 5,35 mio. nye aktier udstedt til en tegningskurs på 2,30 EUR per aktie, svarende til ca. 17,15 kr. per aktie. I forhold til dagskursen på daværende tidspunkt er emission foretaget med en rabat på 25%.

I slutningen af januar 2017 meddelte Onxeo, at man nu har færdigrekrutteret fase III studiet med Livatag i patienter med fremskreden leverkræft. I alt er 390 patienter nu randomiseret til behandling med enten Livatag (260 patienter) eller anden standand-of-care behandling (130 patienter), der fungerer som kontrolarm.

Vedrørende Beleodaq er status den, at man arbejder på at opstarte kliniske studier med en ny oralformulering af Beleodaq i løbet af 3.kvartal 2017. Herudover ventes nye prækliniske data præ-senteret løbende. Desuden var det ventet, at man ville starte fase III studie i 1st line PTCL med den intravenøse version af Beleodaq inden udgangen af 2016, men dette er endnu ikke sket.

Endelig arbejder Onxeo fortsat på at undersøge muligheder for intravenøs levering af det nytilkøbte pipelineaktiv AsiDNA (acid signal-interfering DNA), som man fik adgang til efter opkøbet af selskabet DNA Therapeutics i slutningen af februar 2016. Det er fortsat Onxeos hensigt i løbet af 2017 at opstarte et nyt klinisk studie med DT01, hvor medikamentet gives som en systemisk intravenøs behandling.

85% risiko for negative Livatag-resultater
Seneste business-update omfatter 9M 2016 og omsætningstallene viste her en fremgang på 15% til 3,1 mio. EUR. Onxeos totale royalties fra det amerikanske salg af de kommercialiserede lægemidler Beleodaq og Sitavig, viste en samlet omsætning på 2,6 mio. EUR, hvilket er en fremgang på 30% i forhold til 9M 2015. Til gengæld er indtægter fra licens- og milepælsbetalinger faldet med 29% til 0,5 mio. EUR.

Ved udgangen af september 2016 havde selskabet et likvidt beredskab på 22,4 mio. EUR, og hertil skal lægges nettoprovenuet fra emissionen på estimeret ca. 12 mio. EUR. Dermed havde Onxeo et likvidt beredskab på ca. 34 mio. EUR ved indgangen til 4. kvartal 2016.

Halvårsregnskabet for 6M 2016 viste et netto Cash Burn på ca. 14 mio. EUR. Dermed antager vi, at Onxeo med emissionen nu har sikret en driftsrunway frem til og med 4. kvartal 2017. Onxeo anfører dog selv, at man har tilstrækkelig kapital til og med 1. kvartal 2018, hvilket formentlig skyldes, at udgifterne til Livatag fase III studiet vil begynde at falde i takt med at vi nærmer os afslutningen på studiet henover 2017.

Vi er fortsat skeptiske i forhold til udfaldet af Livatag fase III studiet. Vi begrunder vores negative syn på studiet med en særdeles langsommelig rekrutteringsfase, hvilket sjældent er et godt tegn. Desuden har i alt 9 analyser af sikkerhedsdata og effektdata fra studiet ikke været tilstrækkeligt til, at man har kunnet afbryde studiet pga. enten overlegen eller underlegen effekt af Livatag vs. standardof-care kontrol armen. Dette vurderer vi som et tegn på, at Livatag har en fornuftig sikkerheds- og effektprofil, men ikke tilstrækkeligt til at adskille sig statistisk signifikant fra kontrolarmen målt på overlevelse blandt patienterne.

Vi forventer desuden at kapitalberedskabet til sommer vil være reduceret til ca. 15 mio. EUR. Med den nuværende aktiekurs i 20,0 (2,69 EUR) handles Onxeo p.t. til en markedsværdi på 938 mio. kr. (126 mio. EUR). Dette vil svare til ca. 8 gange den estimerede likvide beholdning ved udgangen af 2. kvartal 2017. Desuden vil Onxeo have behov for ny kapitaltilførsel i løbet af formentlig 4. kvartal 2017 og senest i 1. kvartal 2018.

Vi vurderer derfor fortsat, at markedet vil sende Onxeo-aktien langt ned, såfremt Livatag-studiet fejler. Vi opererer med 85% sandsynlighed for at Livatag fejler, og vores bud på aktiekursen i tilfælde af Livatag-fiasko er kurs 10. Dermed siger vi også, at der er 15% chance for succesfuldt udfald af studiet, hvilket modsat vil kunne sende aktien op til ca. kurs 50 lynhurtigt.

læs hele udgivelsen her

Peter Aabo, NordicBioInvestor.com

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Udløber snart
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Erhvervskonsulent til Erhverv og Iværksætteri i Svendborg Kommune
Region Syd
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Nyt job
International Sales Manager til Salg & Marketing
Region Syddanmark.
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Medarbejder til vurdering af investeringsejendomme
Region Syd
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Business Analyst
Region Sjælland
ØKONOMICHEF TIL GLOSTRUP BOLIGSELSKAB
Region Hovedstaden
Nyt job
Strategikonsulent søges til Dansk Erhverv
Region Hovedstaden
Direktør – Destination Kystlandet
Region Midt
Nyt job
Vil du være med til at uddanne Finansøkonomer, Au i finansiel rådgivning og P.ba. i Finans?
Region Sjælland.
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank