Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Tivoli sælger et opgør med maskintænkningen

Linda

lørdag 04. februar 2017 kl. 19:45

Tivoli opretter nu et Tivoliakademi, som skal benytte de erfaringer og kundskaber, som Tivoli har udviklet i mere end 100 år. Kunderne er bl.a. Københavns Kommune, som sender 1500 medarbejdere på servicekursus.

Tivoli i København har eksisteret siden 1843, og selvom traditioner er en del af Tivolis styrke, så er evnen til at tilpasse sig en forudsætning for at overleve i længden. Et eksempel på denne evne er oprettelsen af et Tivoliakademi med undervisning i service og Customer Experience Management (CEM).

Tivoli tilbyder oplevelser, og det er ikke bare suset i maven i en rutsjebane eller det gode måltid i en restaurant. En succesfuld oplevelse er opfyldelse af et behov, og her mener Tivoli, at man med 175 års erfaring har et ganske solidt fundament, som man gerne vil give andre del i. Mod betaling, naturligvis. Tivoliakademiet tilbyder et 8 timers endagskursus med titlen Masterclass i CEM til 4700 kr. ekskl. moms. 60 virksomheder har tilmeldt sig et ”Gå-hjem-møde” om Tivoliakademiet på tirsdag, og torsdag den 2. marts holdes endnu et møde .

Opgør med maskintænkning
Tivoliakademiet tjener to formål: For det første er det en del af Tivolis ønske om at udvikle nye forretningsområder, og for det andet er det en del af et større projekt omkring udvikling af gæsters og kunders loyalitet i Danmark.

Et spændende udgangspunkt for Tivoliakademiet er Tivolis strategi med manglen på konkrete manualer og faste formuleringer. I stedet forventer man, at medarbejdere og kolleger selv finder frem til de rette løsninger. Som eksempel på et værktøj til bedre service fortælles om ”3 meter reglen”, hvor medarbejderne skal fungere som direktør i en radius af 3 meter i Tivoli.

Med udgangspunkt i fire konkrete situationer: Værtskab overfor gæsten, Løs gæstens problemer, Hold Haven ren og Vær den bedste kollega, skal den enkelte medarbejder selv beslutte, hvordan opgaven løses. Man kan altså ikke slå op i en regelbog, som vokser sig større og større i et forgæves forsøg på at omfatte alle dagligdagens konkrete situationer. I stedet er man nødt til at tage et ansvar og tænke selv. Den vinkel er helt ude af trit med tidsånden, og tak for det.

Den såkaldte DJØF’ifisering med en næsten religiøs tro på, at alt kan klares med dokumentation, rapporter, indberetninger osv. møder i dag stadig større modstand. Og ikke blot fra offentligt ansatte som eksempelvis børnehavepædagoger, skolelæ-rere og SOSU-assistenter, som oplever at det menneskelige element i deres arbejde ofres til fordel for papirnusseri.

Også private virksomheder stiller spørgsmålstegn ved, om tidsånden (ofte knyttet til Thorning-Corydon i den tidligere socialdemokratiske regering) er en økonomisk levedygtig model i et moderne samfund. En tilbagevenden til Frederic Taylors model for samlebåndsproduktion af Ford T biler er næppe en holdbar overlevelsesstrategi for moderne virksomheder i dagens Danmark. Heller ikke selvom man pakker den ind i et moderne navn, og sælger den som Scientific Management. Det kan Tivolis model med fokus på kundernes behov, og med ansvar og selvstændig tænkning tilpasset situationen og opgaven, meget vel vise sig at være.

Grundtanken minder om Anders Dams opgør med Jyske Banks hierarkiske struktur for mange år siden. Han gennemførte en model, hvor medarbejderne blev tildelt beslutningskompetence på et afgrænset område tilpasset deres niveau. I stedet for at spilde tre højere ledelsesniveauers tid med beslutninger om småting, fordi ingen på et lavere niveau måtte/turde beslutte noget selv.

Aftale med Københavns Kommune
Tivoliakademiet har indgået en aftale med Københavns Kommune om, at knap 1500 af kommunens medarbejdere inden udgangen af 2017 skal have gennemført servicekurser, så måske kan Tivoliakademiet være et skridt på vejen mod at bringe det menneskelige fokus tilbage til den offentlige sektor. Til glæde for både de offentligt ansatte og borgerne. Samt Tivolis bundlinje.

Den forventede effekt på bundlinjen ønsker Tivoli ikke at oplyse til AktieUgebrevet, med henvisning til at man som børsnoteret selskab er underlagt Fondsbørsens regler for kurspåvirkende oplysninger. Men lidt hovedregning fortæller at 90 planlagte kursusdage i 2017 med op til 25 deltagere pr. dag til en pris på 4700 kr/deltager giver en omsætning på lidt over 10 mio. kr.

Herfra skal trækkes omkostninger til afholdelse af arrangementet, ligesom der skal tages hensyn til kursusdage uden fuld besætning samt grupperabatter m.v. Alt taget i betragtning vurderer vi, at en indtjening til Tivoli i 2017 i størrelsesordenen 4-5 mio. kr. er et sandsynligt bud.

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Udløber snart
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Erhvervskonsulent til Erhverv og Iværksætteri i Svendborg Kommune
Region Syd
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Nyt job
International Sales Manager til Salg & Marketing
Region Syddanmark.
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Medarbejder til vurdering af investeringsejendomme
Region Syd
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Business Analyst
Region Sjælland
ØKONOMICHEF TIL GLOSTRUP BOLIGSELSKAB
Region Hovedstaden
Nyt job
Strategikonsulent søges til Dansk Erhverv
Region Hovedstaden
Direktør – Destination Kystlandet
Region Midt
Nyt job
Vil du være med til at uddanne Finansøkonomer, Au i finansiel rådgivning og P.ba. i Finans?
Region Sjælland.
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank