Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Forvirring om udvikling i makroøkonomi

Morten W. Langer

mandag 03. juni 2024 kl. 9:00

Forvirring om udvikling i makroøkonomi

Markedsstemningen svinger for tiden mellem at se glasset halvt fyldt (lavere renter øg makroøkonomisk stabilitet) og halvt tomt (stigende inflation og øget risiko for en recession). I den kommende uge får vi mere klarhed om situationen, da der kommer de vigtige ledende indikatorer fra ISM og S&P Global.

Fredag fik vi det stærkeste recessionssignal i flere år fra de amerikanske indkøbschefer. Og det, tror vi, vil blive bekræftet i den kommende uges signaler; derfor er vores basisscenarie, at man fortsat skal kigge mod de defensive sektorer, som health care, forsikring, forsyning og stabile forbrugsvarer. Og man skal passe på med at være for meget i tech, industri og cyklisk forbrug.

Vi må også sige, at der er meget kort vej mellem den positive og negative historie, og derfor er der stor forvirring på aktiemarkedet for tiden. Når markedet igen får klarhed om, hvad der er på vej, så forventer vi en stærk bevægelse måske af 1-2 måneders varighed, men det kan altså gå begge veje.

Vi mener altså, at der er stor sandsynlighed for en økonomisk opbremsning/recession i USA, og det vil også styre de europæiske aktier ned. Det vil dog løfte de mange store danske aktier indenfor health care, health tech og de solide biotech aktier.

Vi bemærker også, at clean energy sektoren er ved at vise positive vendingssignaler på trods af fortsat høje renter. Vi forventer, at denne sektor nu er parat til at høste på, at vi står foran et enormt globalt investeringsboom i grøn omstilling, som også vil blive understøttet af massiv offentlig støtte.

Så denne sektor kan stå foran et solidt flerårigt rally efter flere års underdrejede værdiansættelser.

Europæiske – og danske – banker ser ud til fortsat at ride på en positiv bølge. Seneste europæiske inflationstal var ikke gode, og det vil gøre det vanskeligere for den europæiske centralbank at sætte de korte renter ned. Det er godt for bankerne.

ECB-præsidenten har godt nok allerede lovet en rentenedsættelse på rentemødet i den kommende uge, så det slipper hun ikke udenom.

Kommer den ikke, vil det være en gigantisk skuffelse for markedet. Kommer den, er det som forventet og vil næppe give en reaktion. Men forvent også, at hun ikke vil love mere for resten af året, og det kan skuffe markedet fælt.

Morten W. Langer

Sektorindeks 01

Sektorindeks 02

Sektorindeks 03

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank