Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Investorerne køber Novonesis’ drømme om fremtiden

Steen Albrechtsen

mandag 24. juni 2024 kl. 11:55

Investorerne køber Novonesis’ drømme om fremtiden

Med en oppræcisering havde Novonesis sørget for den rette positive stemning inden fremlæggelse af perspektiverne for de næste mange års vækst. Budskabet er groft sagt, at verden nu endelig er klar til de mange biologiske løsninger, som Novonesis kan præsentere nu og i fremtiden. Det vil drive en mangeårig flot vækst i omsætning og indtjening.

Novonesis leverede i denne uge en ”oppræcisering” af 2024-forventningerne, som nu indebærer en salgsvækst i den øvre del af det hidtidige interval på 5-7 pct., samtidig med at EBITDA-marginmålsætningen blev løftet fra ca. 35 pct. til 35-36 pct.

Det var marginale ændringer, som formentlig i praksis kun havde ét større formål: At skabe en positiv stemning, og ikke mindst bekræfte, at man holder, hvad man lover.

Især det med tilliden er måske særlig vigtigt, for med fusionen mellem Novozymes og Chr. Hansen så godt som overstået, begynder fokus i den grad at rette sig mod, hvad det sammenbragte selskab kan præstere på lang sigt.

Novonesis bekræfter forventningen om en gennemsnitlig salgsvækst på 6-8 pct. frem til 2025, og endnu vigtigere blev ambitionen om at ”accelerere væksten” herefter også bekræftet. Det er uklart, hvad der præcist menes, og Novonesis vil først i 2. halvår 2025 vende tilbage med klarere målsætninger for den efterfølgende periode.

Det er dog klart, at en accelererende vækst efter en periode med 6-8 pct. vækst må betyde, at den tocifrede vækst er indenfor rækkevidde. Dermed vil vi være tilbage ved, hvad begge de fusionerende selskaber kunne præstere i de gode dage.

Aktiemarkedet tog pænt imod opdateringen fra Novonesis, selvom man som investor virkelig skal have de lange briller på for at finde aktien attraktiv.

Kombinationen af udsigt til flot vækst og god indtjening i en tung Research & Development-drevet sektor med et stort element af at skabe en bedre og mere bæredygtig verden, uden at det nødvendigvis skal ske på bekostning af en nedgang i forbruget eller livskvaliteten, er formentlig noget, der tiltrækker investorer på både kort og lang sigt.

Efter næsten to års nedtur siden aktiens top ved årsskiftet 2021/22 er trenden vendt de seneste 2-3 kvartaler, og det ser unægtelig ud til, at investorerne ser fusionen som overstået, og kigger ind i fremtiden med begyndende julelys i øjnene.

Selvom toppen sidst var for Novozymes-aktien alene, er det næppe helt forkert at kigge mod topniveauet omkring kurs 500-550 i første omgang.

Ser vi frem på 2026 ligger der en omsætningsvækst på 7,6 pct. forude ifølge konsensustallene, og alt andet lige er det nok til den lave side med tanke på den accelererende vækst efter 6-8 pct. frem mod 2025.

I 2026 ligger en omsætning på 33,9 mia. kr. med forventet medianindtjening på 7,4 mia. kr. på bundlinjen. Det modsvarer en Earnings Per Share på ca. 15 kr. og en Price/Earnings i underkanten af 30 for 2026.

For 2024 er EPS-tallet 11,7 og P/E omkring 37, så der begynder vi at nærme os det niveau på 40, som var gældende for Chr. Hansen i de gode tider.

Konklusion

Aktuel kurs 438,10
Kortsigtet (< 3 mdr.) Hold
Langsigtet (12 mdr.) Kursmål 500

Steen Albrechtsen

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

Novonesid - aktuelle signaler

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Relaterede nyheder

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank