Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Roblons andet halvår kan indfri kursrabat på 27 pct.

Bruno Japp

torsdag 27. juni 2024 kl. 11:55

Roblons andet halvår kan indfri kursrabat på 27 pct.

Roblons forventninger til det amerikanske marked om en årlig vækst på 10-11 pct. lader vente på sig. I første halvår af 2023/24 faldt USA-omsætningen således med 22 pct. Men Roblon fastholder koncernforventningerne om en vækst på 6 pct, og med et stærkt andet halvår kan investorerne indløse en kursrabat på 27 pct.

Med Roblons etablering i North Carolina, USA, var optimismen omkring dette marked stor. Den blev ikke mindre af, at Roblon i kraft af sit datterselskab i USA regnes for amerikansk, når der skal fordeles 42,5 mia. USD til amerikanske selskaber i forbindelse med udrulning af telekommunikation i USA.

Indtil videre kæmper man dog stadig med eftervirkningerne fra Coronakrisen, som ændrede forudsætningerne for Roblons amerikanske eventyr betragteligt.

Men måske er de amerikanske planer ved at komme tilbage på skinnerne. Det var i hvert fald indtrykket i helårsregnskabet 2022/23, hvor Roblon lagde op til, at USA-markedet i 2024 ville vende tilbage til en normalsituation med efterfølgende årlige vækstrater på 10-11 pct. frem til 2028. Af forsigtighedshensyn baserede man dog forventningerne til 2023/24 på et uændret lavt omsætningsniveau og deraf følgende lavere indtjeningsniveau.

Når man læser halvårsregnskabet, kommer man dog i tvivl om, hvorvidt denne indledende forsigtige vinkel viser sig alligevel at være for optimistisk.

USA nævnes kun en enkelt gang i det nye halvårsregnskab, men af regnskabsnoterne fremgår det, at USA-omsætningen i første halvår er faldet 22 pct. Ganske vist er omsætningsfaldet ”kun” 17 pct. i 2. kvartal, så måske er USA på rette vej, men indtil videre ser det ud til at gå betydeligt langsommere, end der blev kalkuleret med i forventningerne til det nye regnskabsår.

Forventningerne fastholdes imidlertid, og de lyder på en omsætningsvækst på 5-6 pct. fra 350 mio. kr. til 370 mio. kr. og et driftsresultat (EBIT) før særlige poster på 0 kr. mod minus 16 mio. kr. i 2022/23.

Eftersom omsætningen i 1. halvår var 10 pct. lavere end i samme periode i fjor (155,0 mio. kr. mod 171,7 mio. kr.) og EBIT før særlige poster minus 8,7 mio. kr., forventer man altså en særdeles god anden halvdel af 2023/24.

Det kan lyde overdrevent optimistisk, men det er værd at bemærke det positive signal i, at Roblon fastholder årets oprindelige forventninger her midt i regnskabsåret. I fjor nedjusterede man efter hver eneste kvartalsmeddelelse hele året.

Vi bemærker også, at ordreindgangen i første halvår er 5,9 pct. højere end i samme periode i fjor, og at den ene af Roblons to divisioner stadig lider af ”over-stocking”. Altså for store varelagre hos kunderne, som vil beskytte sig selv mod en unaturlig usikkerhed i leverancer og priser.

Det er et midlertidigt fænomen, og når denne division kommer tilbage til en normalsituation, bør der derfor være et betydeligt efterslæb at indhente omsætnings- og indtjeningsmæssigt.

Tidsrammen herfor er umulig at forudsige, men vi fastholder, at den aktuelle rabat på 27 pct. i forhold til Roblons indre værdi er et godt tilbud til den tålmodige investor.

Konklusion

Aktuel kurs 81,00
Kortsigtet (< 3 mdr.) Hold
Langsigtet (12 mdr.) Kursmål 82

Bruno Japp

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

Roblon - aktuelle signaler

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank