Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Flügger opgiver vækst gennem tilkøb

Bruno Japp

torsdag 04. juli 2024 kl. 11:15

Flügger opgiver vækst gennem tilkøb

Flüggers nye strategiplan lægger vægt på organisk vækst, og efter de skræmmende oplevelser med forsøget på vækst gennem tilkøb af aktivitet i Rusland, er det måske ikke overraskende. Strategiplanen skaber indtil videre ikke tro på fremtidig vækst, og sammenholdt med de kortsigtede forventninger til det kommende år er der ikke grundlag for en højere aktiekurs.

I vores seneste analyse af Flügger i ØU Formue 04/2024 vurderede vi, at entusiasmen på kort sigt var løbet af med investorerne, og at kursen var 10-15 pct. for høj. Vi holdt dog døren åben for en opjustering af kursmålet, når Flüggers nye strategiplan blev offentliggjort senere i regnskabsåret.

Flüggers strategiplan 2024-27 blev offentliggjort lidt senere end forventet, men i torsdags kom den endelig som en del af årsregnskabet 2023/24.

Det var et regnskabsår, som ikke vil blive mindet med glæde hos Flügger. Kort opsummeret var omsætningen stort set den samme som de foregående tre år, og stigningen i bruttoresultatet de seneste ti år kan ikke engang dække inflationen.

Årets resultat af fortsættende aktiviteter var det tredjedårligste i ti år, og hvis vi indregner ophørende aktiviteter i regnestykket, tjente Flügger kun 16 mio. kr. ved en omsætning på 2208 mio. kr.

Adm. direktør Sune D. Schnack indleder da også sin beretning til aktionærerne med at konstatere, at 2023/24 var endnu et vanskeligt år for byggebranchen. Det nordiske marked har generelt været nedadgående, og bruttomarginen lider stadig af omkostningsudviklingen efter Covid-19, som man kun delvist har kunnet kompensere for gennem prisstigninger.

Han fortæller også, at man i 2023/24 har brugt kræfter på frasalg af Eskaro Group AB, som har aktiviteter i bl.a. Rusland og Belarus.

Købet af Eskaro Group skulle have været Flüggers værktøj til vækst mod øst, men Ruslands angreb på Ukraine ændrede forudsætningerne for den plan afgørende. Og her kommer den nye strategi så ind i billedet.

Flügger kalder strategiplanen for 2024-27 ”Flügger Organic”, og den præsenterer et markant anderledes syn på den fremtidige vækst end hidtil. I stedet for vækst gennem tilkøb oplyses, at den nye strategi er ”centreret omkring organisk vækst både i og udenfor Norden”.

Præsentationen af Flügger Organic er imidlertid lidt skuffende. Der fortælles bl.a. om, at ”der skal være det rette fokus”, at ”den operationelle infrastruktur skal understøtte de kommercielle valg”, og at ”strategien skal præcisere Flüggers position i markedet”. Det lyder alt sammen rigtigt, men gælder det ikke for alle virksomheder, uanset om de har en strategiplan eller ej?

Det skal dog siges, at der kun er tale om en introduktion, som senere vil blive uddybet. Det ser vi frem til.

På kort sigt forventer Flügger en omsætning i 2024/25 på 2200-2400 mio. kr. og et driftsresultat (EBIT) i intervallet 75-95 mio. kr. Det giver kun anledning til en mindre justering af vores kursmål fra januar, og efter aktiens kursfald anser vi nu Flügger for at være korrekt prissat.

Konklusion

Aktuel kurs 336,00
Kortsigtet (< 3 mdr.) Hold
Langsigtet (12 mdr.) Kursmål 338

Bruno Japp

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

Flügger - aktuelle tendenser

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank