Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Tema: Danmarks Bedste fondsmæglere, Top 30 – Fondsmæglere: Her er årets hurtigløbere

Morten W. Langer

mandag 23. september 2024 kl. 11:15

Tema: Danmarks Bedste fondsmæglere, Top 30 – Fondsmæglere: Her er årets hurtigløbere

Nogle få fondsmæglerselskaber formåede sidste år at gå hårdt mod strømmen, hvor bruttoindtægterne i brede dele af sektoren ellers var faldende. F.eks. nummer 14 på dette års rangliste, Formue- & Investeringspleje A/S, Fondsmæglerselskab, tog sidste år et stor spring i bruttoindtægterne med hele 69 pct. til 28 mio. kr. fra 17 mio. kr. året før. Chefredaktør Morten W. Langer går bag om nogle af højdespringerne

Fremgangen hos Formue- & Investeringspleje A/S, Fondsmæglerselskab kommer efter et gevaldigt dyk fra 2021 til 2022, hvor bruttoindtægterne dykkede fra 44 mio. kr. til 17 mio. kr. Seneste fremgang år skyldes grundlæggende to forhold, oplyser direktør Robert Thiesen.

For det første overtog svenske Söderberg & Partners 51 pct. af aktiekapitalen, og den store forsikringsmægler rettet mod private og firmapensioner føder kunder over til rådgivning hos fondsmæglerselskabet.

For det andet oplever Robert Thiesen et stor inflow af private velhavere, der vil have mere personlig og uvildig rådgivning, ikke kun om investeringer, men om generelle formueforhold, herunder bl.a. skat, pension og økonomiske fremtidsudsigter.

Enkle basale produkter

Han siger det ikke direkte, men den mellemstore formuerådgiver rider helt sikkert også på den bølge af kundetilgang, som lokalbankerne oplever i disse år. Storbankerne mister mange private kunder, der ønsker mere personlig rådgivning.

Robert Thiesen fortæller, at selskabet fortsat oplever stor kundetilgang, og den begrænses for tiden kun af, at organisationen skal kunne følge med. ”Vores forretningsmodel er sådan set meget enkel: Vi holder os til enkle, basale produkter, og vi kommer ikke hele tiden med nyt, som vi forsøger at sælge til kunderne. Vores motto er ”keep it simple” og vi tager ikke unødigt store bets.”

Han oplyser, at tre ud af fire nye kunder kommer via anbefalinger fra nuværende kunder.

”Vi lægger først og fremmest vægt på at rådgive vores kunder om deres økonomi og formueforhold, så de opnår tryghed omkring den private økonomi og udsigterne. Vi lægger meget vægt på at forstå vores kunder og deres formueforhold. Vi har ikke fokus på produktsalg.”

Fremgangen for selskabet er fortsat i 2024: Halvårsregnskabet viser fremgang i bruttoindtægter til 31 mio. kr. i halvåret, hvilket er mere end i hele 2023.

Om udviklingen siger Robert Thiesen: ”Halvåret har været påvirket af tilgangen af mange nye kunder og yderligere midler under forvaltning fra bestående kunder, faktisk det bedste halvår i selskabets historie.”

Han fortæller, at det nye kontor i Holte er kommet rigtigt godt fra start. ”Kontoret i Aalborg fortsætter sin positive udvikling, og vi planlægger at udvide med et nyt kontor i Østjylland inden årsskiftet. Selskabet fortsætter sin vækstplan og har som led i denne bl.a. ansat flere nye formuerådgivere.”

Videre siger han: ”Såvel aktiemarkedet som obligationsmarkedet har udviklet sig positivt i første halvår, hvilket har bidraget til en pæn performanceindtægt. De tab som kunderne oplevede i 2022 hvor renten steg voldsomt samtidig med, at aktiemarkedet faldt, blev generelt tjent hjem igen i 2023, så langt de fleste kunder nu ligger over high watermark.”

Højdespringer nr. 2

Bag selskabet står i dag, ud over Robert Thiesen, Johnny Madsen og Lars Bligaard, der hver ejer 10-15 pct. af virksomheden. Indtil videre kører de selskabet selvstændigt, men det ligger antageligt i kortene at den nye storaktionær på sigt overtager resten af ejerskabet. Aktuelt har selskabet syv mia. under forvaltning.

Selskabets omkostningsmodel er baseret på et årligt fee på 0,5-1,3 pct. af kapital under forvaltning, så der ikke tages handelskurtage på værdipapirer. Hertil komme et performance-fee, når afkastet ligger ud over en historisk high watermark.

En anden højdespringer på årets rangliste for fondsmæglerselskabernes performance er den relativt ukendte SRC Capital, som sidste år leverede bruttoindtægter på tyve mio. kr. mod seks mio. kr. året før. Fondsmæglerselskabet blev etableret for seks år siden med udgangspunkt i et team af rente- og obligationshandlere hos Nordea, der gik egen veje.

Selskabet, der ejes 50/50 af Torben Petersen og Erik Bo Hansen, har formået at dyrke en niche, hvor de leverer stærkere risikojusterede afkast end det generelle marked, hvor omkostningerne ligger lavere end bankernes sammenlignelige produkter.

Erik Bo Hansen oplyser, at selskabet har en ambition om at skabe de bedste risikojusterede afkast blandt de nordiske aktører inden for samme forretningsområde, nemlig at udnytte markedsskævheder på rente- og obligationsmarkedet.

Selskabet har siden starten i 2019 leveret nogenlunde stabile bruttoindtægter omkring seks mio. kr. årligt, men sidste år begyndte det for alvor at gå fremad. ”Vi har de seneste år leveret rigtig gode risikojusterede afkast, og nu kan vi fremvise flere års afkastdata, som underbygger vores stabile forretningsmodel i forhold til de afkastresultater, vi har opnået. Så vi har haft en vis indflyvningstid, hvor de professionelle investorer har skullet evaluere os. Så lige nu oplever vi, at mange investorer mener, at vi har vist vores værdi.”

I regnskabet oplyses, at ”den samlede kapital under forvaltning har haft en yderst positiv udvikling igennem året. Nye kunder er kommet til, og eksisterende kunder har øget deres investeringer. Året har været præget af store fluktuationer på de finansielle markeder og høj inflation i starten af året som imidlertid aftog markant i løbet af året.”

Erik Bo Hansen siger, at de nye kunder kommer via jungletrommerne i branchen. ”Vi forventer fortsat positiv udvikling i kapital under forvaltning i løbet af 2024. SRV Capital har leveret et yderst tilfredsstillende resultat til investorerne, og tilbagemeldingerne fra eksisterende kunder samt nye potentielle investorer har været positive.”

Videre siger han: ”Samtidig er investering i obligationer relativt attraktivt, da markedsrenterne samt centralbankrenterne er væsentligt højere end for nogle få år siden, hvilket mærkes i interessen for selskabets produkter. SRV har seks mia. kr. under forvaltning.”

Tredje højdespring

En tredje højdespringer er Scope Investment, der sidste år leverede bruttoindtægter på 24 mio. kr. mod 15 mio. kr. året før. Selskabet var frem til marts 2024 ejet af direktør Jonas Melchior og Poul Erik Fabio Færch Francati, men blev i foråret solgt til Artha Holding, der ejer Artha Fondsmæglerselskab.

Artha Fondsmæglerselskab stod sidste år i stampe med bruttoresultater de seneste år på 18 mio. kr. og altså mindre end bruttoindtægten i det selskab, som nu er opkøbt 100 pct. Det vil alt andet lige rykket det nye selskab op blandt top-10 næste år, hvis de sammenlagte bruttoindtægter kan holdes eller forøges.

Scope har fortsat fremgangen i første halvår 2024, viser regnskabet. Bruttoindtægterne steg til 18 mio. kr., mere end det dobbelte af første halvår 2023. Til gengæld stod Artha Fondsmæglerselskab fortsat stille, med et bruttoresultat på 8,5 mio. kr. i første halvår 2024 mod 8,3 mio. kr. i samme halvår 2023. Selskabet skriver, at selskabet primære aktivitet er at udføre depositarfunktioner for alternative investeringsfonde, hvilket også forklarer den stabile udvikling.

Det nyfusionerende selskab, Artha Scope, oplyser på hjemmesiden, at ”ArthaScope er Danmarks førende multi-family office. Vi er en kundeejet og uafhængig forvalter, som altid er medpart i investeringerne. Hos ArthaScope er din succes vores succes.” Det oplyses videre, at selskabet har 24 mia. kr. under forvaltning, heraf kommer seks mia. kr. fra Scope, og 18 mia. kr. fra Artha.

Ledende kapitalfonde

På hjemmesiden oplyses afkastet i de forskellige Artha-fonde, fra 4,8 pct. Åtd. i Artha Safe, til 14,8 pct. i Artha Scope Fokus aktier.

Om Scopes særlige fokus oplyses, at ”Scope har leveret høje nettoafkast i unoterede lån overvejende inden for fast ejendom siden etableringen for syv år siden. Derudover har Scope Investement etableret samarbejde med ledende globale kapitalfonde, hvor danske investorer har haft mulighed for at medinvestere igennem danske feederfonde.”

Hovedmanden bag Scope er Jonas Melchior, som har arbejdet med kapitalforvaltning igennem en længere årrække, Før etableringen af Scope Investment har han bl.a. været adm. direktør i Accunia Fondsmæglerselskab.

Morten W. Langer

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Udløber snart
Fonden Mariehjemmene søger en ny Økonomichef
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank