Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Samfundsansvar

ESG: Coloplast konsoliderer solid frontløber ESG placering

Joachim Kattrup

mandag 11. november 2019 kl. 13:00


Coloplast, der netop har offentliggjort CSR regnskab for det skæve regnskabsår 18/19, har de senere år vist en stærk udvikling på rapportering, governance og til dels også klimaindsatser.

Men resultaterne på de bæredygtige indikatorer har endnu ikke været særlige synlige i ESG-nøgletallene. Coloplast er stadig blandt de 10 procent bedste for industrien, men man savner lidt større ambitioner fra selskabets ledelse

Coloplast er eneste danske medico-selskab i C25, der blander sig som en CSR-frontløber på den globale scene.  I peergruppen finder vi også AMBU, GN Store Nord og William Demant, der henholdsvis placerer sig noget efter de allerbedste.

Coloplast har de senere år vist en stærk udvikling på CSR-rapportering, governance og til dels også klimaindsatser. Men resultaterne på de bæredygtige indikatorer har endnu ikke været særlige synlige i ESG-nøgletallene.

Coloplast, der arbejder med skævt regnskabsår, har netop offentliggjort årets CSR-rapport. En gennemgang viser, at billedet er nogenlunde det samme. Coloplast samlede CSR-resultater er beskedne i forhold til året før.

Coloplast henter derfor sine ESG-point på stærke processer end på reelle ESG-resultater. For eksempel har Coloplast opnået 100 procent brug af vedvarende energi, men resultatet er drevet af køb af certifikater. Det er en gyldig regnskabsteknisk øvelse, men den bygger mere på kompensation for energiforbruget end egentlige grønne ambitioner om at ændre energiforsyningen.

Coloplast går en anelse tilbage på genbrug og affaldshåndtering men formår til gengæld at reducerer energiforbruget fra transport. Generelt er det status quo for Coloplast, der holder fast i sin ESG-placering i 91 percentilen. Det er dog stadigvæk blandt de 10 procent bedste for industrien, men man savner større ambitioner fra selskabets ledelse.

William Demant går 10 procentpoint frem i forhold til sidste år og den interne kamp på ESG-indikatorer mellem dem og GN Store Nord er intensiveret med industriplaceringer i hhv. 77 og 81 percentilen.

Paradoksalt er Demants CO2 udledninger stigende i i 2018 i forhold til 2017 og ESG ratingbureauernes belønning skal derfor findes andet sted.  Den årlige CSR-rapport lover yderligere fokus på kvalitet i rapporteringen, der for nuværende er fyldt med mange ord og meget få konkrete data.  Hvis Demant og GN skal blande sig med de allerbedste, kræver det en ny tilgang til rapporteringen, hvor markederne forsynes med konkrete mål og resultater.

Smith & Nephew, Sonova, Draegerwerk og Becton Dickinson er industriens ESG frontløbere.

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Samfundsansvar

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank