18 store børsselskaber leverer år efter år pragtafkast

Coloplasts hovedkvarter i Humlebæk, tirsdag den 31. oktober 2017. Coloplast offentliggør deres årsrapport for 2016/2017, torsdag den 2. november 2017. Coloplast A/S er en dansk virksomhed, der udvikler og markedsfører produkter og serviceydelser indenfor sundhedspleje med tre primære forretningsområder: stomi, inkontinens og urologi, samt hud- og sårpleje.. (Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix 2017)

ROIC Performance: Over en treårig periode har 18 børsnoterede selskaber i gennemsnit leverer et ROIC afkast på 15 procent eller derover. Det svarer til, at hver fjerde af de børsnoterede selskaber ligger i en stabil superliga. Novo Nordisk og Coloplast topper, selvfølgelig.

Hovedparten af de børsnoterede selskaber, der er med i toppen med de bedste ROIC-afkast, er the usual suspects, bl.a. Novo Nordisk, Coloplast, Simcorp, Vestas og Novozymes. Især Novozymes er det seneste år blevet kritiseret af analytikere og investorer for ikke at levere nævneværdig vækst, selv om 2 mia. kr. er brugt på forskning og udvikling hvert år. Aktiekursen har ikke bevæget sig i flere år. Men selskabet er altså fortsat et guldæg blandt de danske selskaber med et gennemsnitligt ROIC over de...