Alle banker undtagen Danske Bank går frem i Etik Rating

Topchef i Danske Bank, Chris Vogelzang. Danske Bank kommer med årsregnskab og holder pressemøde i København, onsdag den 5. februar 2020. Danske Bank kommer med regnskabstal for 2019 - året, da topchef Chris Vogelzang overtog roret i banken efter hvidvaskskandalen i Estland.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix)

Økonomisk Ugebrev fremlægger her en Etik Rating af landets ni største banker, baseret på knap 500 svar fra erfarne bankkunder: Danske Bank får dumpekarakter på etik og moral, og banken er den eneste bank, der scorer lavere end i et tilsvarende survey for to år siden. Halvdelen af de knap 500 respondenter mener ikke, at Danske Bank på troværdig vis har redegjort tilfredsstillende om sine hvidvaskningssager, og hvordan banken vil undgå gentagelser.

Blandt de ni større danske banker, som indgår i Økonomisk Ugebrevs årlige survey af ”Etik i Erhvervslivet”, er det kun Danske Bank, der får lavere score end i den seneste undersøgelse for to år siden. På en skala fra ét til fem, hvor tre er neutral, får landets største bank en score på 2,39, altså et godt stykke...

Læs også:  US-marked trækkes frem af banker, transport og industri

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her