Byggeboom slut: Voldsomt fald i nybyggeri af boliger

(ARKIV) Boligbyggeri, tæt boligbyggeri, på den gamle godsbane i Aalborg, mandag 11. marts 2019. Det er vest for Lillebælt, at man især finder gode forhold for erhvervslivet, viser Dansk Byggeris årlige analyse. Generelt er niveauet bedre, siger direktør. Det skriver Ritzau, mandag den 24. juni 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Tal fra Danmarks Statistik afslører et overraskende kraftigt fald i nybyggeriet af boliger. For etageboliger er antallet af boliger under opførelse styrtdykket med 46 procent fra første kvartal 2018 til første kvartal 2019. For parcelhuse er det igangværende byggeri det laveste i over ti år. Ekspert vurderer, at vi kun har set starten på en større nedgang i nybyggeriet af boliger.

Efter et meget langvarigt og solidt opsving i boligbyggeriet er der nu en dramatisk negativ vending på vej. Faldet gælder både for etageboliger og parcelhuse. Det største fald er for etageboliger under opførelse, hvor der det seneste år er tilbagegang i alle de store byer.

Blandet de største byer er faldet i igangværende etagebyggeri størst i Aalborg med en tilbagegang det seneste år på 72...

Læs også:  Danske Blue Chip: Når strategierne kører fast

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her