Guldrandet kapitalforvaltning begynder at falme

(ARKIV) Danske Banks hovedkvarter i København, tirsdag den 25. september 2018. Millioner flød fra Socialstyrelsen til privat konto i Danske Bank over flere år. Det skriver Ritzau, onsdag den 10. oktober 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Tema om Kapitalforvaltere 2019: Bankernes aktiviteter indenfor kapitalforvaltning, også kaldet asset management, begynder at falme. Bruttoindtægterne er vigende, og den samlede kapital under forvaltning er også toppet for denne gang, viser Økonomisk Ugebrevs årlige kortlægning af de store danske kapitalforvalteres udvikling.

Kapitalforvaltning, og altså asset management, har i årevis været bankernes guldkalv, og det er det stadig. Men væksten ser ud til at være slut, både i relation til den samlede aktivitet og i relation til lønsomheden. Ifølge den seneste opgørelse fra det internationale tidsskrift Invest & Pension Europa, I&PE, er asset under management faldet hos de fleste danske kapitalforvaltere det seneste år. Opgørelsen er baseret på indberetninger fra de...

Læs også:  Forslag: Pensionssektorens alternativer vurderes af uafhængige

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her