Milliardopgør: Derfor bliver Parken solgt til kurs 145

Halvårsregnskab viser lavere transferindtægter i FCK FC København havde overskud på spillehandler i første halvår, men Parken fremviser røde tal.Se RB kl.14.57 d. 28.08.2017 Arkivfoto: Parken fotograferet mandag den 20. marts 2017 i forbindelse med Parkens årsregnskab, der offentliggøres senere i dag.. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017)

Internationale kapitalfonde mod jyske købmænd må give en sprængfyldt cocktail. Og det har det også gjort i det indledende spil om børsnoterede Parken Sport & Entertainments fremtid. Køberne, som er langsigtede sportsinvestorer, kan betale overpris på grund af en vision for udvikling af FCK. Derfor kan både køber og sælger gøre en god forretning.

Skal vi give et bud på, hvordan spillet om Parkens fremtid ender, lyder det sådan: Parterne bliver om nogle måneder enige om en salgspris på ca. kurs 145, svarende til en børsværdi af hele selskabet på 1,4 mia.kr. Aftalen vil blive landet efter et langvarigt forhandlingsforløb, hvor begge parter gentagne gange forlader forhandlingsbordet.

Hvorfor? Fordi hovedaktørerne herfra bliver de unge, nålestribede kapitalfonddrenge fra Redstone Capital Advisors og sælgergruppen, repræsenteret af den jyske superkøbmand og bonderøv Erik Skærbæk, og det vil slå gnister.

INTERESSEN AFGØRENDE

For lige at opsummere forløbet hidtil: Efter avisrygter om købsinteresse fra engelske Redstone Capital Advisors i samarbejde med den amerikanske megafond Fortress Investment Group LLC udsendte Parken denne børsmeddelelse. Heri hedder det, at de to storaktionærers (Erik Skærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen) aktieposter ikke er til salg, og at de derfor ikke så grund til at deltage i et møde med investorgruppen.

I dagspressen blev teksten suppleret med, at man fandt prisindikationen på op til kurs 125 useriøs. Til gengæld lyste ærgrelsen ud af LD’s efterfølgende meddelelse, idet lønmodtagerfonden er meget interesseret i at sælge, mens LD dog udtrykte solidaritet med de to andre Parken-aktionærer. Meddelelsen fra Parken oplyser dog ikke noget om, hvorvidt bestyrelsesformand Bo Rygaard har holdt møder med folkene fra Redstone, der nu har registreret et selskab i Danmark og fremlagt dokumentation for, hvem det er, og at de har den nødvendige kapital i ryggen.

Lige nu er situationen altså, at de to jyske købmænd først har spillet fornærmet over det lave bud, og at investorerne derefter er blevet fornærmede over den jyske bonderøvsafvisning. Forløbet herfra vil naturligvis afhænge af to ting: Hvor stor købsinteressen er, og hvor stor sælgerinteressen er.

Vi fornemmer, at der en oplagt mulighed for, at begge parter kan gøre en supergod forretning, fordi de har en meget forskellig tilgang til, hvordan de vil skabe værdi i Parken. På den ene side har bestyrelsesformand Bo Rygaard og de to jyske købmænd udviklet en udmærket forretning i Parken, hvilket aktiemarkedet har belønnet med en aktiekurs på 78 (før købsinteressen blev kendt), svarende til en børsværdi på 770 mio. kr. Efter købsinteressen blev kendt, steg aktien til kurs 102.

Købsindikationen lød på op til kurs 125. Men analytikere vurderer overfor Økonomisk Ugebrev, at den kurs alene svarer til sum-of-the-parts, hvis selskabet splittes op i bidder og sælges. Som det fremgår af estimatet ligger de største værdier i Lalandia (1350 mio. kr.) og kontortårnene (933 mio. kr.). Selve stadion og FCK værdiansættes til kun 239 mio.kr. Fraregnet gælden til Nordea på 1,2 mia.kr. er den resterende værdi 1,23 mia. kr., svarende til kurs 126.

HØJERE SALGSKURS

Med andre ord skal køberkonsortiet lægge mindst kurs 145-150, for at det giver mening for sælgerne. Ellers kunne de selv opsplitte virksomheden og sælge fra. Merværdien vil ligger i køberkonstortiets langsigtede planer for udvikling af stadion og fodboldforretningen, som får brug for trecifrede millioninvesteringer de kommende år for at sikre en plads i top 50 i Europa.

I dag er FCK en billig adgangsbillet til deltagelse i europæiske turneringer. Men om nogle få år kan verden se anderledes ud. Allerede fra 2021 synes det usikkert, om et dansk mesterskab vil kvalificere direkte til nuværende Europa League. Ifølge Økonomisk Ugebrevs oplysninger vil køberne netop satse på at investere i en voldsom opgradering af FCK med tilhørende stadion, som i dag virker noget nedslidt. Købergruppen, med Redstone og Fortress Investment, flager med, at de er langsigtede investorer i sport, og at en af bagmændene ejer en andel af engelske Aston Villa. Det aktuelle ejerskab bag Parken har ikke tilsvarende, kendte visioner, og ej heller interesse i massive investeringer. Derfor synes det både for de mere sportsinteresserede købere, de aktuelle ejere af Parken samt fodboldklubben FCK med tilhørende fans at være en oplagt mulighed for at føre FCK ind i fremtiden.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her