Overgangen til streaming er en bombe under tv-nyheder

(ARKIV) Netflix, iTunes m.m på TV skærm, torsdag den 26 juli 2018. Der ligger tusindvis af både nye og ældre film og tv-serier på nettet, som kan ses gratis - og helt lovligt. Det skriver Ritzau, onsdag den 3. oktober 2018. Historierne er klausuleret til lørdag. Fakta følger. Artiklerne udsendes til PFS-kunder mandag. Historierne må publiceres bag paywall lørdag kl. 06.00. . (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

”TV-Avisen er en brændende platform”. Sådan tolker DR’s generaldirektør situationen, når hun kigger på seertallene. Både DR og TV2 kæmper desperat for at finde ud af, hvordan de skal producere nyheder, der passer til en streaming-verden.

TV-stationernes flagskibe er nyheder. Men både DR og TV2 erkender nu, at nyhederne på tv er under massivt pres fra streaming-tjenester. Selv om mange fortsat ser traditionelt tv, kendt som flow-tv, så går kurven for, hvor mange der ser tv på denne måde, kun nedad. Samtidig går streaming-kurven opad.

”Det er kun et spørgsmål om tid, før de to kurver krydser hinden,” sagde DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn forleden på et møde mellem DR og TV2 i den danske Publicistklub. Og selv om danskerne streamer mere og mere,...

Læs også:  Trump skærper kursen over for Kina, og det kan give kursfald

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her