Sindlevs biotekseventyr løber snart tør for penge

(ARKIV) 1000 kroner i sedler. Ialt er her fotograferet 250.000 kroner den 11. december 2012. Bankerne tjente i 2017 rekordstore overskud, og kunderne betaler mere og mere i gebyr. Det er et tegn på manglende konkurrence, mener Forbrugerrådet. Det skriver Ritzau, onsdag den 31. januar 2018.. (Foto: Mads Nissen/Scanpix 2018)

Fortsætter det aktuelle pengeforbrug i Rene Sindlevs amerikanske biotekselskab Enochian, er pengekassen tom om ét år og i bedste fald om halvandet år. Personkredsen omkring Sindlev og Enochian har ikke udnyttet billige warrants, som det ellers var planen, og som det skulle give selskabet mere likviditet. Læs her næste afsnit i den forunderlige fortælling om Enochian, som er noteret på Nasdaq i New York.

Ifølge det netop aflagte regnskab for fjerde kvartal 2018 er der skruet voldsomt op for omkostninger i Enochian det seneste kvartal: Forbruget af likviditet steg i kvartalet til 2,6 mio. dollar, mod 1,9 mio. dollar i kvartalet før. Men dette træk af likviditet løber pengekassen, på aktuelt 13,2 mio. dollar, tom om fem kvartaler, altså foråret 2020. Justeret for bogførte...