Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Kultur

AaB stadig joker trods underskud på 35 mio. kr.

Bruno Japp

fredag 22. marts 2024 kl. 11:55

AaB stadig joker trods underskud på 35 mio. kr.

I årets første nummer af ØU Formue præsenterede vi AaB som en aktiejoker. På det tidspunkt spillede AaB i landets næstbedste række og forventede et underskud i 2023 på 25-35 mio. kr. Det nye officielle resultat for 2023 på minus 34,4 mio. kr. holdt sig kun lige akkurat indenfor den øverste udmeldte grænse. Og endnu værre: Forventningerne til 2024 lyder på et underskud på yderligere 25-35 mio. kr.

De nye forventninger forudsætter endvidere oprykning til Superligaen med de øgede indtægter, det giver specielt i form af TV-indtægter. Med en aktuel 1. plads i NordicBet Liga og kun et enkelt nederlag i 21 kampe bør opfyldelsen af den forudsætning dog være en formalitet.

Det oplyses endvidere, at der budgetteres med TV-indtægter og transferindtægter på et lavere niveau end realiseret de seneste år. Så der er næppe udsigt til negative overraskelser på økonomfronten i 2024.

Men det er der heller ikke plads til. AaB har ganske vist fået en betydelig kapitaludvidelse, men med en likvid beholdning ultimo 2023 på 39,5 mio. kr. vil en gentagelse af underskuddet fra 2023 sandsynligvis medføre behov for yderligere kapital.

Pengestrømmen fra driften i 2023 var således minus 27,5 mio. kr., så der er ikke plads til to af den slags år i AaB’s likviditetsregnskab.

Samtidig er en del af kapitalindskuddet sket i form af et lån, så AaB ultimo 2023 havde en rentebærende gæld på 15,2 mio. kr. med en løbetid på fem år. Det er ikke et alarmerende tal, men det er alligevel bemærkelsesværdigt, da det er første gang siden 2014, at AaB har haft rentebærende gæld.

Af regnskabets note 23 fremgår, at lånet forrentes med 6 pct. p.a., og det medfører dermed en finansiel belastning af resultatopgørelsen.

Eftersom lånet tilbagebetales i kvartalsvise rater med start den 1. januar 2025, belastes likviditeten både af renter og afdrag.

Det har imidlertid ikke afskrækket investorerne, som i 2024 har hævet AaB’s aktiekurs fra 38,8 til 44,8. Altså en stigning på 15,5 pct. Så vores påstand ved årets start om AaB som en jokeraktie er på sin vis allerede blevet bekræftet.

Det er imidlertid mere interessant at se lidt længere frem, for på kort sigt er billedet af AaB som forretning stadig dystert. Forskellen ligger i, at AaB nu reelt kontrolleres af hovedaktionærer, som ved deres indtræden i selskabet må have kalkuleret med risikoen for at skulle dække et betydeligt underskud på kort sigt. Altså et worst case scenario, som desværre viste sig at blive en realitet med AaB’s nedrykning fra Superligaen.

Den tyske hovedaktionær SSE22 ejer p.t. 20,1 pct. af aktiekapitalen i AaB og har mulighed for at erhverve aktiemajoriteten inden 1. juli 2027.

Dermed opererer den nye storaktionær altså principielt med samme tidshorisont som en kapitalfond. Og selvom målet ikke nødvendigvis er et videresalg af AaB i 2027, siger det alligevel noget om, hvilken overskuelig tidshorisont SSE22 opererer med. Med et økonomisk sikkerhedsnet og AaB’s aktuelle sportslige succes fastholder vi vores vurdering af AaB som en jokeraktie.

Konklusion

Aktuel kurs 46,00

Kortsigtet (< 3 mdr.) Hold
Langsigtet (12 mdr.) Kursmål N/A

Bruno Japp

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

Aab - aktuelle signaler

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Kultur

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank