Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Kultur

AGF får historisk rekordoverskud i 2023/24

Bruno Japp

torsdag 05. oktober 2023 kl. 11:55

Nyt multimillionoverskud i vente for AGF

AGF’s overskud før skat på 14,5 mio. kr. er det femte år i træk med et tocifret millionoverskud. Med disse tal på bordet begynder det at være vanskeligt automatisk at udnævne fodklubber til en dårlig forretning.

Sådan var det ellers tidligere, og før den aktuelle serie af millionoverskud hos AGF startede, var klubben da også en klassisk fodboldaktie forstået på den måde, at bundlinjen altid endte med blodrøde tal. Men sådan er det altså ikke længere.

Vi har tidligere været skeptiske mht. disse overskud, da de altid skyldes spillersalg. Sådan er det også for AGF i det netop afsluttede regnskabsår, hvor nettotransferindtægter beløb sig til 28,2 mio. kr., mens resultatet af den primære drift blev et underskud på 15,9 mio. kr.

Men når AGF år efter år præsenterer et stort millionoverskud fra denne indtægtskilde, kan det diskuteres, om det er rimeligt ikke at betragte det som en integreret del af selskabets forretningsgrundlag. Og derfor værdiansætte aktien ud fra en forventning om, at indtægtsstrømmen indtil videre fortsætter.

På kort sigt kan det i hvert fald slås fast, at transferindtægterne fortsætter i det nye regnskabsår. Tilmed i en historisk stærk strøm.Efter balancedagen har AGF nemlig gradvist opjusteret forventningerne til 2023/24 i takt med salget af Yann Aurell Bisseck til Inter, Adam Daghim til Red Bull Salzburg og senest Thomas Kristensen til Udinese. Det betyder, at AGF p.t. forventer et resultat før skat i intervallet 65-80 mio. kr.

Når det sættes i forhold til omsætningen i 2022/23 på 178 mio. kr., er det et ekstremt højt tal, som sender den forventede overskudsgrad så højt op, at kun de færreste børsnoterede selskaber kan følge med.

Det har dog ikke påvirket aktiekursen nævneværdigt, og det giver god mening. For selvom spillersalg accepteres som en holdbar indtægtskilde, er indtægterne fra de nævnte spillersalg så store, at de ikke kan betragtes som repræsentative for AGF’s fremtidige transferindtægter.

I diskussionen om transferindtægter er det i øvrigt interessant at læse følgende afsnit i Ledelsesberetningens afsnit om Virksomhedsspecifikke risikofaktorer: ”Det eksisterende transfersystem i fodbold indeholder en række specifikke betingelser for fodboldspillernes overgang fra en klub til en anden. Der kan ikke gives sikkerhed for, at disse rammer ikke ændres til ugunst for AGF, hvilket kan få væsentlig negativ indflydelse på AGF’s fremtidige udvikling, resultater, pengestrømme og finansielle stilling.” Gode sportslige resultater giver med stor sikkerhed også en god økonomi fremover, mens transferindtægter trods alt er en mindre sikker indtægtskilde på lidt længere sigt.

Sportsligt opfylder AGF med en femteplads efter ni runder af Superligaen den sportslige målsætning om den placering i Top 6, der giver adgang til Mesterskabsslutspillet.

Men til trods for, at der er meget godt at sige om AGF’s seneste årsregnskab, sportslige resultater og forventninger til 2023/24, fastholder vi kursmålet 0,67 fra ØU Formue 11/2023. Dengang lå kursen 15 pct. lavere, men efterslæbet er nu indhentet.

Bruno Japp

Konklusion

Kortsigtet (< 3 mdr.) Afvent

Langsigtet (12 mdr.) Kursmål 0,67

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

AGF - aktuelle signaler

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Relaterede nyheder

Jobannoncer

CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Kultur

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank