Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Kultur

Brøndbys aktiekurs kan udvandes til kurs 0,55

Bruno Japp

onsdag 01. november 2023 kl. 11:55

Brøndbys aktiekurs kan udvandes til kurs 0,55

Brøndby-aktien har været på himmelflugt i andet halvår af 2023, hvor aktiemarkedet i almindelighed ellers har været i en sørgelig forfatning. Kursen er steget over 50 pct., men kursstigningen understøttes ikke af de økonomiske resultater. Brøndby havde et underskud på 62,8 mio. kr. før skat i første halvår.

Det ville være nærliggende at kigge på, hvad Brøndby forventer af resten af regnskabsåret, men det er ikke så enkelt, som det lyder. Som det fremgik af pkt. 4a ved den seneste ordinære generalforsamling har Brøndby nemlig besluttet at skifte regnskabsår, så det fremover ikke følger kalenderåret, men i stedet løber fra 1. juli – 30. juni. Det igangværende regnskabsår forlænges derfor med et halvt år, og løber dermed fra 1. januar 2023 til 30. juni 2024.

Konsekvensen heraf er, at den oprindelige udmelding i årsregnskabet 2022 om et underskud før skat i 2023 på 50-90 mio. kr. i den seneste udmelding om resultatforventning annulleres.

I stedet udvider man resultatforventningen til det forlængede regnskabsårs fulde længde på 18 måneder, og her forventes et resultat før skat på minus 130-170 mio. kr. Brøndby har altså tabt 63 mio. kr. det seneste halvår og forventer at tabe yderligere 70-110 mio. kr. de næste to halvår. På den baggrund er det meget vanskeligt at se forklaringen på den voldsomme stigning i aktiekursen. Et nærliggende bud på den tilsyneladende uforklarlige situation er kombinationen af gode sportslige resultater og lav omsætning i aktien.

Brøndbys resultater i Superligaen er afgørende for indtægterne, og specielt internationale kampe kan gøre en stor forskel på et års økonomiske resultat. I den sammenhæng er Brøndbys aktuelle topplacering i Superligaen vigtig.

Samtidig har de sportslige resultater en psykologisk effekt, som ikke må undervurderes i en aktie, hvor den gennemsnitlige daglige omsætning de seneste 12 måneder ligger nede omkring 150.000 kr.

Gæld kan konverteres til aktier til kurs 0,55

I begejstringen overser aktionærerne imidlertid nogle vigtige informationer, som findes i halvårsregnskabets noteapparat bagerst i regnskabet:

Af note 9 fremgår, at klubben har en konvertibel gæld til nærtstående parter på 114,2 mio. kr., og at den kan konverteres til aktier til 0,55 kr./aktie.

Af note 3 fremgår, at klubben har mulighed for at låne yderligere 111,6 mio. kr. af selskabets to største aktionærer Global Football Holdings og Jan Bech Andersen.

Disse to punkter dækker over en gradvis udnyttelse af det konvertible lån på 223 mio. kr., som blev offentliggjort i starten af januar 2023.

Lånemuligheden er godt nyt i betragtning af det forventede store underskud de næste 12 måneder. Men den mulige konverteringskurs på 0,55 bør være grænsen for, hvad man som aktionær vil betale, da aktierne ved en kurs derover vil blive udvandet ved en fuld gældskonvertering.

Vi ser efterårets kursstigning på over 50 pct. som værende uden forbindelse med de økonomiske realiteter og primært båret af entusiasme.

Bruno Japp

Konklusion

Aktuel kurs 0,71

Kortsigtet (< 3 mdr.) Sælg

Langsigtet (12 mdr.) Kursmål 0,55

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

Brøndby - aktuelle signaler

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Relaterede nyheder

Jobannoncer

CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Kultur

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank