Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Kultur

Nyt multimillionoverskud i vente for AGF

Bruno Japp

torsdag 07. marts 2024 kl. 11:55

Nyt multimillionoverskud i vente for AGF

AGF erklærer i det nye halvårsregnskab, at selskabets overordnede målsætning er at skabe en lønsom forretning. Det er en naturlig målsætning for ethvert selskab, men for en børsnoteret fodboldklub har det traditionelt været en uopnåelig drøm. Men tiderne har ændret sig, og med tocifrede millionoverskud i de seneste fem regnskabsår kvalificerer AGF sig til en værdiansættelse på samme vilkår som alle andre børsnoterede selskaber. Det medfører en forøgelse af kursmålet på 10 pct.

Der er dog nogle specifikke forhold omkring børsnoterede fodboldklubber, som investorerne bliver nødt til at tage i betragtning, når klubbernes aktier skal prissættes ud fra en forventet indtjening. Nemlig de særdeles ustabile indtægter fra spillersalg.

Spillersalg må efterhånden betragtes som en integreret del af selskabets indtægter, men størrelsen heraf kan svinge meget betydeligt fra år til år.

I AGF’s aktuelle regnskabsår 2023/24 har man således realiseret, hvad man selv kalder for historisk høje transfersalg. De tre salg af Yann Aurel Bisseck, Thomas Kristensen og Adam Daghim er således forklaringen på, at nettooverskuddet på regnskabsposterne Andre driftsindtægter og -omkostninger er steget 64,7 mio. kr. i forhold til 1. halvår 2022/23.

Selvom der korrigeres for stigende omkostninger til bl.a. personale på 8,1 mio. kr., har AGF præsteret et resultat før skat på 87,2 mio. kr. i 1. halvår, og på den baggrund virker et forventet resultat før skat i intervallet 65-80 mio. kr. meget konservativt.

AGF kalkulerer altså reelt med et underskud i 2. halvår på et sted mellem 7 og 12 mio. kr., og det betragter vi af to årsager som en urealistisk forsigtig vurdering.

For det første havde man i fjor et ”underskud” på 436 kr. i 2. halvår, og for det andet er der gode sportslige udsigter til denne periode, som ganske givet vil få en positiv økonomisk effekt.

P.t. ligger AGF således nr. 5 i Superligaen med 29 point med kun tre kampe tilbage af første del af sæsonen. Det betyder, at forspringet på 7 point til Randers FC på syvendepladsen med tæt på 100 pct. sikkerhed sender AGF i Mesterskabsslutspillet, som spilles mellem de seks bedste hold efter første halvdel af sæsonen.

Samtidig er AGF nået til semifinalen i pokalturneringen, hvor man den 29. marts møder FC Nordsjælland i den første af to kampe.

AGF har altså garanti for indbringende kampe i anden halvdel af 2023/24 og dertil to chancer for at kvalificere sig til internationale kampe i efteråret.

På den baggrund vil det være overraskende, hvis ikke vi oplever mindst én opjustering af årets forventninger i 2. halvår af 2023/24.

Set på lidt længere sigt er årets massive overskud på spillersalg ikke repræsentativt for, hvad AGF kommer til at præstere de kommende år.

Men historikken viser samtidig, at AGF’s evner til at understøtte økonomien med spillersalg selv på et lavere niveau end i år er tilstrækkeligt til at sikre et solidt overskud.

På den baggrund hæver vi vores kursmål fra ØU Formue 33/2023 på 0,67 til 0,73.

Konklusion

Aktuel kurs 0,64
Kortsigtet (< 3 mdr.) Køb
Langsigtet (12 mdr.) Kursmål 0,73

Bruno Japp

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

AGF - aktuelle signaler

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Udløber snart
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Kultur

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank