Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Meget blandede signaler i økonomien

Hugo Gaarden

torsdag 02. april 2020 kl. 9:00

Signalerne fra økonomien er meget blandede, viser Danske Banks morgen-melding, men den generelle tendens er, at krisen langt fra er overstået.

Uddrag fra Danske Bank:

Risikoappetitten var blandet i går, hvor de fleste data og begivenheder udviklede sig som forventet. Kina åbner gradvis op, i Europa synes antallet af coronatilfælde at have toppet, mens USA fortsat står foran en eskalering (USA’s præsident Trump advarede om op til 240.000 dødsfald i USA relateret til coronavirus). Udviklingen i de globale aktieindeks var blandet mellem -1,8 % og +2% i går, den sidste handelsdag i kvartalet. Den kvartalsvise performance har være den dårligste siden finanskrisen. Billedet var det samme i Asien.

Den amerikanske forbrugertillid er faldet kraftigt, men fra et fortsat højt niveau. Vi er dog varsomme med at tolke på data indsamlet mellem 1. og 18. marts, dvs. inden nedlukningen af USA. Det store fald i forventningsindekset afspejler sandsynligvis faldet i aktiemarkedet (som det normalt gør), hvilket dermed forklarer, hvorfor vurderingen af den aktuelle situation ikke rigtig er forværret endnu. Vi kender ikke den fulde effekt på forbrugertilliden, før vi får tallene for den næste måned.

Kinas Caixin-indeks for industrien viser igen fremgang, men kun med en lille margin på 50,1. Selvom stigningen afspejlede det officielle tal i går, så signalerer niveauet i realiteten status quo i forhold til februar-tallet. I Japan ramte Tankan-erhvervstillidsindekset, som viser tilliden i store industrivirksomheder, minus 8 i forhold til nul i december – det var det laveste tal i syv år. Virksomhederne forventer et yderligere fald til minus 11 de kommende tre måneder. Premierminister Abe sagde, at regeringen vil tage ‘nødvendige og tilstrækkelige’ økonomiske tiltag for at sikre, at landet ikke falder tilbage i deflation. En omfattende finanspolitisk pakke ventes at blive fremlagt inden for et par dage.

I euroområdet var inflationstallene lidt svagere end forventet på 0,7 % og blev trukket ned af det store fald i energipriserne. Kerneinflationen faldt til 1 % fra 1,2 % på baggrund af lavere inflation i servicesektoren. Med undtagelse af energipriserne synes deflationspresset fra coronakrisen ind til videre at være relativt begrænset. De fleste data blev dog formentlig indsamlet frem til midten af måneden inden nedlukningen og viser således kun delvist den negative effekt af coronavirussen på inflationen.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank