Del artiklen:

Basisporteføljen har haft endnu en forrygende uge, og med ugens forøgelse af porteføljens 2017-resultat med 3,9 procentpoint har vi indtil nu leveret et afkast på 19% i år.

I denne uge trådte FLSmidth for alvor i karakter, og den massive kursstigning på 9,2% skyldes på kort sigt positive meldinger fra konkurrenterne Metso og Sandvik.

Disse meldinger var dog ikke så overraskende, som den kraftige kursstigning i FLSmidth indikerer, da vendingen på FLSmidths marked har været undervejs i længere tid. Vi har haft aktien i Basisporteføljen siden den 10. november 2016, og har ingen planer om at skille os af med den.

Andre højdespringere er RTX og Vestas, men her er der i højere grad tale om business-as-usual. RTX har været den helt store succeshistorie i længere tid, og vi har foreløbig tjent 68% på aktien. Nu har kursen passeret den psykologiske grænse ved 200, og det åbner for yderligere stigninger.

Det er også værd at bemærke udviklingen i de to Novo-aktier. Novozymes’ 1. kvartalsregnskab overraskede positivt i ugens løb, og Novo Nordisk blev porteføljens næstbedste aktie med en stigning på 6,4%. Efter bruddet på modstanden ved 255 ser vi nu Novo Nordisk på vej mod kurs 300.
Det stærke marked betyder, at der er en række aktier, som vi også godt kunne have haft med i Basisporteføljen, hvis vi havde haft mere kapital at disponere over. De mest omsatte af disse potentielle køb fremgår af listen herunder.

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

Hvad er Basisporteføljen?
Basisporteføljen er en fiktiv portefølje, som er AktieUgebrevets bud på, hvordan en privat portefølje kan administreres med en tidshorisont på 1-3 måneder for sine handler. Porteføljen har en forsigtig tilgang til aktiemarkedet, og målet er at opnå et højere afkast end markedets gennemsnit over en årrække med både op- og nedturer. Vi anbefaler, at modelporteføljen anvendes som inspiration og ikke til kopiering.

Del artiklen: