Del artiklen:

Pensionsporteføljen fortsætter med at halte bagefter de bedste danske investeringsforeninger, på grund af en forsigtig investeringsstrategi.

For tiden betaler vi en relativt høj forsikringspræmie, idet vi kun har halvdelen af kapitalen placeret i danske aktier.

Aktuelt har vi overvejelser om at ændre porteføljen på tre placeringer:
For det første synes vi, at der er et bekymrende handelsmønster i Pandora med store udenlandske nettosalg. På det seneste er nettotilbagesalget fra de udenlandske finanshuse accelereret, alene med 173 mio. kr. den seneste uge, og det dobbelte den seneste måned.

Vi er bekymrede for, at der er noget større på vej omkring Pandoras udvikling og brandets samlede styrke i markedet. Et vigtigt pejlemærke i 810 er netop brudt, og vores stop loss er omkring 790, kun én procent længere nede.

Den anden post som udvikler sig negativt er den indkøbte ETF baseret på det amerikanske VIX indeks. Den er dykket hele ni procent, efter det seneste rentemøderally, som vi i øvrigt finder helt uforståeligt.
VIX indeks, som er baseret på volatilitet på det amerikanske aktiemarked, er for tiden på et historisk lavpunkt, og der skal ikke meget nervøsitet og uro til for at løfte denne ETF.

For det tredje overvejer vi posten i Jyske Bank, da bankaktierne generelt er blevet løftet af stigende obligationsrenter. På det seneste er der kommet tal for meget lav inflation i USA samt svage vækstindikationer for BNP væksten i Q1 i USA. Vi ser det som sandsynligt, at obligationsrenterne vil blive presset, og det vil gå ud over bankaktierne.

Grundlæggende er det forsat vores holdning, at aktiemarkederne er inde i en slutspils fase, hvor stigningerne er baseret på eufori og momentum, men ikke fundamentale forhold. Se analysen under aktiestrategi herom.

se Pensionsporteføljen her

læs hele udgivelsen her

Morten W. Langer

 

Hvad er Pensionsporteføljen?
Pensionsporteføljen er en fiktiv portefølje, som er AktieUgebrevets bud på, hvordan en privat portefølje kan administreres med en tidshorisont på 1-3 år for sine handler. Porteføljens mål er at opnå et højere afkast end markedets gennemsnit over en årrække med både op- og nedturer. Vi anbefaler, at modelporteføljen anvendes som inspiration og ikke til kopiering.

Del artiklen: