Del artiklen:

Siden sidste udgave af AktieUgebrevet før på-ske har Basisporteføljen øget afkastet i 2017 med 1,3 procentpoint.

Med dette resultat øger vi afstanden til både Copenhagen Benchmark og C20-indeks, som i samme periode er steget med henholdsvis 1,1 og 0,9 procentpoint.

Syv ud af ti aktier i Basisporteføljen er gået frem, og de stærkeste drivkræfter bag stigningen er RTX, som er steget med 5,0%, Roblon (plus 2,7%) og Santa Fe Group (plus 1,7%). I modsatte retning trækker FLSmidth, som er faldet med 1,9%, mens TK Development og H+H International trækker en anelse ned med et minus på henholdsvis 0,9% og 0,5%.

For FLSmidths vedkommende ser vi faldet som en naturlig reaktion på aktiens foreløbige stigning på over 30%, mens de to øvrige fald er så små, at de er uden betydning.

Vi noterer dermed endnu et tilfredsstillende resultat, og faktisk er markedet p.t. så godt, at vi kunne have haft endnu flere aktier i porteføljen, hvis kapitalen havde været større.
For at give læserne en bredere vifte af købsmuligheder at vælge mellem, vil vi fremover bringe en liste over nogle af de købsmuligheder vi p.t. ser i markedet, men som af den ene eller anden grund ikke er endt i Basisporteføljen. Disse aktier har vi som udgangspunkt ikke helt den samme tro på, som på de aktuelle aktier i Basisporteføljen, og vi vil derfor primært vise de mest likvide købsmuligheder, da de er lettest at komme ind og ud af.

 

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

 

 

 

se basisporteføljen her

 

Hvad er Basisporteføljen?                                                                      Basisporteføljen er en fiktiv portefølje, som er AktieUgebrevets bud på, hvordan en privat portefølje kan administreres med en tidshorisont på 1-3 måneder for sine handler. Porteføljen har en forsigtig tilgang til aktiemarkedet, og målet er at opnå et højere afkast end markedets gennemsnit over en årrække med både op- og nedturer. Vi anbefaler, at modelporteføljen anvendes som inspiration og ikke til kopiering.

Del artiklen: