Del artiklen:

Det har igen været en særdeles tilfredsstillende uge for Basisporteføljen, som forøgede årets afkast med 3,9 procentpoint.

Dermed nærmer årets afkast sig 13 procent, og forspringet til Copenhagen Benchmark er øget markant.
Otte ud af Basisporteføljens ti aktier steg i denne uge, og helt i top lå FLSmidth (8,2%), RTX (7,7%) og Roblon (4,1%).
Af de tre aktier er det specielt værd at bemærke stigningen i FLSmidth. Denne aktie har i flere år været problematisk pga. de anstrengte forhold for minebranchen, som FLSmidth leverer til.

Her er der tale om en cyklisk branche, som lever sit eget liv i forhold til resten af aktiemarkedet, og det har FLSmidths aktionærer oplevet på den hårde måde de seneste år. Her er aktiemarkedet i almindelighed steget kraftigt, men uden at FLS-midth er blevet trukket med op.

Investorerne har spændt ventet på, at minebranchen – og dermed også FLSmidth og selskabets konkurrenter i branchen – har øget aktivitetsniveauet, men dette tidspunkt er flere gange blevet udskudt. Nu ser det imidlertid ud til at vi endelig har nået dette afgørende vendepunkt. I hvertfald fortæller FLSmidths forventninger til 2017 om en betydelig fremgang i den forventede indtjening, og det har aktiemarkedet endnu ikke fuldt ud indregnet i kursen. FLSmidth handler således til en forventet Price/Earning for 2017, som er lavere end markedets gennemsnit.
Det lægger på kort sigt op til en opjustering af aktiekursen for at bringe den i overensstemmelse med de kortsigtede forventninger. Den stigning ser vi allerede nu de indledende takter til.
Og på lidt længere sigt ser det endnu bedre ud for FLSmidths aktionærer, hvis selskabet virkelig har ramt bunden indtjeningsmæssigt, og nu er på vej fremad igen.

se Basisporteføljen her

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

 

Hvad er Basisporteføljen?
Basisporteføljen er en fiktiv portefølje, som er AktieUgebrevets bud på, hvordan en privat portefølje kan administreres med en tidshorisont på 1-3 måneder for sine handler. Porteføljen har en forsigtig tilgang til aktiemarkedet, og målet er at opnå et højere afkast end markedets gennemsnit over en årrække med både op- og nedturer. Vi anbefaler, at modelporteføljen anvendes som inspiration og ikke til kopiering.

Del artiklen: