Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Gubra sidder på en solid plads i fedmetoget

Steen Albrechtsen

mandag 17. juni 2024 kl. 11:55

Gubra

Det næste års tid vil vise, hvor gode købmænd Gubra-folkene er. Her bliver det formentlig afklaret, hvor god en partneraftale man kan indgå på et eller flere af de fedmeprojekter, man har i udvikling. Men allerede her i juni kan toget enten blive afsporet eller få fyret yderligere op under kedlerne.

Gubra er med egne ord et hybridselskab med to forretningsben med meget forskellig risiko og økonomi. Det ene ben er det stabile økonomiske fundament, som består af en CRO-forretning (Contract Research Organisation) med salg af kontraktforskning til pharma- og biotekverdenen.

Gubras andet ben er, hvad vi kan kalde et traditionelt biotekselskab, hvor man aktuelt har to håndfulde udviklingsprojekter, og flere af disse er koncentreret om fedme. Gubra har som målsætning at indgå 1-2 partnerskaber om året, hvor typisk større selskaber overtager ejerskabet og betaler for den videre udvikling, som typisk bliver meget dyrere, når lægemidlerne skal testes på mennesker.

Gubra har et amylin-baseret fedmeprojekt med det sigende navn GUBamy, som begyndte fase 1 studier i slutningen af sidste år. Her testes der primært for bivirkninger og i det hele taget for, hvordan patienterne reagerer på de trinvist stigende doser. Der forventes data i 2. halvår, så der er formentlig et par måneder endnu, hvor investorerne kan drømme videre om værdien i dette fedmeprojekt.

Amylin-projekter er i høj kurs, og der er p.t. kun ganske få i verden. Et af dem ligger hos Zealand Pharma, og her venter mange investorer spændt på data fra et fase 1 studie, der er lidt længere fremme i udviklingen end Gubras projekt.

Data fra Zealand Pharma kan komme når som helst (inden udgangen af juni), og de kan få stor betydning for synet på Gubras projekt og dermed også på Gubras aktiekurs. Enten fordi de er gode og bekræfter mulighederne i et amylin-projekt, eller fordi de er dårlige og dermed øger risikoen for, at Gubras lægemiddelkandidat også er dårlig.

Et muligt udfald kan også være, at projektet viser knapt så gode data, således at Gubras projekt næsten bliver det eneste tilbage, som endnu ikke er afsat til big pharma.

De mulige udfald og reaktioner er mange og vil også afhænge af øjnene, der ser, hvilket understreger, hvor spekulativ Gubra-aktien er blevet.

Omvendt må vi også konstatere, at man udover GUBamy har flere fedmeprojekter at spille på, og da fedme er i høj kurs i et godt stykke tid endnu, kan drømmen om succes leve i lang tid.

Det er en klar forventning, at Gubra vil indgå et partnerskab på amylin-projektet og de andre projekter henad vejen. Der er stor usikkerhed om, hvilke vilkår aftaler kan indgås på, men man skal ikke kigge langt omkring for at finde partneraftaler og opkøb i milliardklassen.

Der har primært stået Novo og Eli Lilly på de udstedte checks, og det viser klart, at de har til hensigt at sidde på så mange af de fremtidige teknologier eller virkningsmekanismer som muligt, så man kan bevare markedsdominansen, når Wegovy og Zepbound skal afløses af næste generations lægemidler.

Konklusion

Aktuel kurs 330
Kortsigtet (< 3 mdr.) Hold
Langsigtet (12 mdr.) Kursmål 400

Steen Albrechtsen

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

Gubra - aktuelle signaler

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank