Del artiklen:

Aktiemarkedet leverede i denne uge sin bedste præstation i lang tid, og styrken er på det højeste niveau siden begyndelsen af januar.

Selvom vi havde annonceret et positivt marked med kursstigninger forude, så overraskede den kraftige stigning i denne uge os alligevel. Som det ses af den nederste figur i højre spalte, er styrken i markedet nu brudt ud af intervallet 50-70, som den ellers havde ligget i siden begyndelsen af januar. Et stærkt marked er altid godt for investorerne, så vi skal på ingen måde klage over udviklingen. Men i sådan en situation er det værd at holde begge ben på jorden, og huske på at aktiemarkedet bevæger sig i bølger. Og der er næppe tvivl om, at vi i øjeblikket befinder os på toppen af en bølge. I det mindste på kort sigt.

Det betyder ikke, at vi nu anbefaler salg af aktier og hjemtagelse af gevinster. Det har aldrig været god aktieøkonomi at skille sig af med gevinstgivende papirer. Men hvis man ikke kom med på den aktuelle succesbølge, er det højst sandsynligt for sent at hoppe på vognen nu.
Afstanden mellem Copenhagen Benchmark og de tre glidende gennemsnit, som kan aflæses i figurerne nedenfor, er nu blevet så stor, at der lægges op til en korrektion. Altså kursfald.

Der kan meget vel blive tale om en kortvarig korrektion, som giver gode købsmuligheder. Dem kan man ikke udnytte, hvis man i ærgelse over ikke at være kommet med på vognen i tide, kaster pengene i aktier, som på kort sigt er handlet op i pris. Det var en fejl ikke at købe op i gode aktier, før stigningen for alvor tog fart, men det vil være en lige så stor fejl at gøre det nu, hvor alle i tilbageblikkets skarpe lys kan se, hvad der skete. Afvent næste korrektion, og køb så til bedre priser.

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

 

 

 

 

 

 

Hvad er Copenhagen Benchmark?
Copenhagen Benchmark (forkortet CB) hedder officielt OMXCBCAPGI og består af de 40-50 største aktier noteret på Nasdaq OMX Nordic (”Københavns Fondsbørs”). Indekset illustrerer udviklingen på det danske marked, som pga. det danske markeds defensive karakter kan afvige fra udviklingen på de internationale markeder på kort sigt. Tidshorisonten for analysen er 3-4 uger.

Del artiklen: