Del artiklen:

Efter vores vurdering viser det bratte kursfald på aktiemarkederne i starten af den forgangne uge, at der skal meget små skvulp til nu, for at ryste markedet. 

Det er klart, at en eventuel rigsretssag mod den amerikanske præsident ikke er hverdagskost. Men med et republikansk flertal i begge kamre, er det urealistisk, at det kommer dertil.

Vi mener, at markedet nu leder efter undskyldninger for at sætte aktierne ned. Og der skal nok komme flere gode grunde den kommende tid for igen at sælge ud af aktiebeholdningen. Vi fastholder derfor forsikringspositionen på 50% af kapitalen indtil videre. Kun en stigning for S&P future over 2400 vil få os til at ændre på dette, ved igen at øge aktieandelen.

Omkring de enkelte aktier i porteføljen forventer vi nu, at Pandora er ved at bygge en bund, efter at de udenlandske investorer har sendt aktien alt for langt ned på grund af nervøsitet over den langsigtede vækstcase. Vi kan endnu ikke se nævneværdige sprækker i osten. Fredag var handelsmønsteret meget mudret i Pandora, idet udenlandske investorer hele dagen var moderat store nettokøbere for første gang i lang tid. I lukkeaktionen var de imidlertid store nettosælgere, så dagens nettoposition endte lige over nul.
Vores indkøb af Scandinavian Tobacco efter nedjusteringen forleden – og et kursfald på 16% – skyldes især aktiens defensive karakter. Vi forventer, at der vil komme et generelt træk over mod defensive aktier, når det går op for markedet, at både opbremsning i Kinas og USA’s økonomi er ved at dæmpe den globale økonomi. Lige nu er de amerikanske teknologiaktier inde i et rent kurs bonanza, som giver mindelser om de glade dot.com dage.

Pensionsporteføljen kan ses her

læs hele udgivelsen her

Morten W. Langer
Del artiklen: