Del artiklen:

Torsdag tog Pensionporteføljen en shortposition i Vestas, og det gav gevinst allerede fredag.

Trumps foreløbige beslutning om at droppe Paris aftalen om klima satte aktiekurserne ned over en bred kam på selskaber indenfor alternativ energi. Vestas blev sendt to procent ned, efter udenlandsk nettosalg for 100 mio. kr. Vestas og de nære konkurrenter var i forvejen sat noget ned i kurs de seneste uger efter meldinger om prispres på vindmøller. Vi ser forøget risiko for, at de to drivkræfter vil lægge pres på Vestas-aktien de kommende måneder.

Pandora har på det seneste vist styrke, efter en test ned mod kurs 600. Der er endnu ikke meldinger om, at de fem shortfonde er begyndt at reducere deres shortpositioner. Alligevel har aktien på det seneste vist klare tegn på en bundformation. I forhold til analytikernes konsensuskursmål, er der en upside i aktien på ca. 40 procent. Begynder shortfondene at købe tilbage, kan opturen gå meget hurtigt.

Overordnet har vi i Pensionsporteføljen aktuelt tæt på en neutral vægtning, og det har kostet dyrt i form af forsikringspræmier. Vi vurderer dog fortsat, at den underliggende risiko for dramatiske kursfald er enorm. Men vi erkender også, at helt kortsigtet er aktieeuforien tilbage på fuld styrke. Efter brud op gennem 2400 for S&P Future, kan der meget vel være mere energi i aktiemarkederne.
Fredagens svage jobtal fra USA genbekræfter, at amerikansk økonomi er på vej mod en opbremsning, mens europæisk økonomi fortsat bevæger sig solidt fremad. På 3-6 måneders sigt er der stigende risiko for en amerikansk recession, som også vil smitte negativt af på Europa. Da aktiemarkederne normalt er 3-6 måneder foran den økonomiske virkelighed, vi kan aflæse i nøgletallene, er der forøget risiko for, at vi vil se en negativ reaktion i aktiemarkedet.

Men altså helt kortsigtet er der dømt fortsat eufori, som sandsynligvis driver aktierne endnu højere op, fortsat anført af teknologi og biotech, mens bankaktier kan blive presset af de faldende obligationsrenter.

Se Pensionsporteføljen her

læs hele udgivelsen her

Morten W. Langer

 

Hvad er Pensionsporteføljen?
Pensionsporteføljen er en fiktiv portefølje, som er AktieUgebrevets bud på, hvordan en privat portefølje kan administreres med en tidshorisont på 1-3 år for sine handler. Porteføljens mål er at opnå et højere afkast end markedets gennemsnit over en årrække med både op- og nedturer. Vi anbefaler, at modelporteføljen anvendes som inspiration og ikke til kopiering.

Del artiklen: