Del artiklen:

Vores formodning om, at Pandora har været i bund omkring kurs 600 er på det seneste understøttet af to forhold.

For det første lægger vi meget stor vægt på, at den amerikanske konkurrent Signet i Q1-præsentationen oplyser, dels at Valentines Day salget blev hårdt ramt af forsinkede udbetalinger af restskatter til de amerikanske forbrugere, og dels at salget i marts og april kun har været stigende.

For det andet er der de seneste dage kommet en ny stor nettokøber på banen, nemlig SEB, som trods stort udenlandsk nettosalg har holdt aktien i skak. Vi ser øget sandsynlighed for et short squeeze i Pandora, senest ved aflæggelse af Q2 regnskabet, hvor shortfondene meget vel kan blive kørt over. Vi overvejer helt ekstraordinært at doble positionen i Pandora i Pensionsporteføljen.

Vi tog i forrige uge en shortposition i Vestas, og det har indtil videre været et fejlskud. Købet var baseret på tre forhold:

1. Trumps melding om udtræden af Paris aftalen, som dog kun satte Vestas aktien ned en enkelt dag.
2. Meldinger om øget prispres på det store møller.
3. Vigende nettokøb fra udlandet (anonymous), som fredag var sølle 11 mio. kr. Vi er meget tæt på at tage tabet, hvis Vestas fortsætter stigningen.
Pensionsporteføljen ligger fortsat meget underdrejet i forhold til udviklingen på det generelle marked. Med fredagens styrtdyk i amerikanske teknologiaktier føler vi os komfortable med den relativt store shortandel, hvor vi gerne erkender, at den er indtaget alt for tidligt.

Fredagens nervøse ryk ned i teknologiaktierne kan meget vel forplante sig til andre sektorer på aktiemarkedet, på grund af ønsket om at reducere risikotagningen.

se Pensionsporteføljen her

læs hele udgivelsen her

Morten W. Langer

 

Hvad er Pensionsporteføljen?
Pensionsporteføljen er en fiktiv portefølje, som er AktieUgebrevets bud på, hvordan en privat portefølje kan administreres med en tidshorisont på 1-3 år for sine handler. Porteføljens mål er at opnå et højere afkast end markedets gennemsnit over en årrække med både op- og nedturer. Vi anbefaler, at modelporteføljen anvendes som inspiration og ikke til kopiering.

Del artiklen: