Del artiklen:

AktieUgebrevets Pensionsportefølje har på det seneste taget nogle kalkulerede risici ved at gå ind i bl.a. Pandora, Genmab og Novo Nordisk– i en periode hvor alle aktier er under pres. 

Ikke mindst de udenlandske finanshuse har været massive nettosælgere i alle de tre aktier. Og det er også den vigtigste begrundelse for, at de er sat relativt meget ned i kurs.

Genmab er efter en negativ meddelelse nu sat knap 20 procent ned fra toppen i 1480 for en måned siden, og aktien har nået vigtige støttepunkter omkring 1240. Netop dette niveau udgjorde det meste af 2016 en modstand opad, og derfor ser vi det som et vigtigt markedspsykologisk niveau. Vi bemærker, at de udenlandske finanshuse fredag kom tilbage som mindre nettokøbere. Langsigtet er Genmab stadig en stærk historie, om end også lidt dyr.

Pandora er også blevet presset hårdt af udenlandske nettosalg, pga. nervøsiteten over mulige salgsskuffelser på det engelske og amerikanske marked, men i forhold til de officielle analytikerestimater er aktien nu ekstremt attraktiv. I forhold til analytikernes forventninger handles aktien nu til 12 gange overskuddet i år og 11 gange næste års overskud. Det er meget billigt for en aktie, som ellers har præsteret massiv vækst de seneste år.
Risikoen er selvfølgelig, at væksthistorien Pandora lakker mod enden, og det vil helt sikkert give aktien et gevaldigt dyk. Det har vi dog ingen grund til at tro lige nu.

Også Novo Nordisk har vi forsøgt at ”fange på bunden”, og det er indtil videre lykkedes efter nogle stærke uger. Vi tror ikke på, at Novo-aktien bare kører uhindret videre op herfra. Udlandet er stadig store nettosælgere, og aktien er i høj grad holdt oppe af Novos egne opkøb af aktier. Uden disse løbende massive tilbagekøb af egne aktier, havde der været et endnu større blodbad i Novo. Vi tror, at Novo står overfor nogle langsigtede strategiske problemer. Og derfor tror vi maksimalt på en test op mod kurs 290-300, hvor vi vil sælge aktien igen.

se Pensionsporteføljen her

læs hele udgivelsen her

Morten W. Langer

 

Hvad er Pensionsporteføljen?
Pensionsporteføljen er en fiktiv portefølje, som er AktieUgebrevets bud på, hvordan en privat portefølje kan administreres med en tidshorisont på 1-3 år for sine handler. Porteføljens mål er at opnå et højere afkast end markedets gennemsnit over en årrække med både op- og nedturer. Vi anbefaler, at modelporteføljen anvendes som inspiration og ikke til kopiering.

Del artiklen: