Del artiklen:

Basisporteføljen øgede i denne uge afkastet en smule, og det står p.t. på 14 procent i år.

Bedste aktie er fortsat RTX, som har givet et meget tilfredsstillende afkast på 55 procent på 4½ måned. På kort sigt var ugens største succes Roblon, som steg 7,5 procent.
I denne uge realiserede vi gevinsten i Columbus, som gennem et stykke tid havde været ude af stand til at passere modstanden ved 15,6. Da kursen samtidig startede ugen med både at falde ned under 60 dages glidende gennemsnit og at falde til den laveste kurs siden januar, besluttede vi, at det nu var tid til at høste gevinsten.

Som beskrevet i sidste uges udgave af AktieUgebrevet ser vi p.t. det danske aktiemarked som stabilt med en positiv undertone, og vi satte derfor straks den realiserede gevinst i spil igen.

Det skete ved købet af Novo Nordisk, men det var måske en anelse for tidligt. Vi hæftede os ved, at Novo Nordisk har brudt sit mønster med faldende kurstoppe, og vi tillagde det også vægt, at den seneste stigning skete under en pæn omsætning.
Vi ser da heller ikke nogen større risiko i Novo Nordisk på kort sigt, og ved en stigning forbi kurs 255 er der udsigt til en fortsat stigning på 15-20 procent. Men vi burde nok have ventet med købet, til Novo Nordisk har forladt sin sidelæns bevægelse i kursintervallet 228-255.

Hvis der dukker et godt tilbud op i den kommende uge, vil det højst sandsynligt blive udnyttet på bekostning af Novo Nordisk.

Til gengæld var timingen af Roblon-købet en hel del bedre. Vi lagde Roblon i porteføljen midt i marts, og to uger senere udsendte selskabet to børsmeddelelser, som tilsammen ændrer den fundamentale vurdering af selskabet. Det var markedet tilsyneladende enig med os i, for Roblon blev denne uges højdespringer i Basisporteføljen. Læs mere om selskabet i denne uges forsideartikel.

se basisporteføljen her

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

 

Hvad er Basisporteføljen?
Basisporteføljen er en fiktiv portefølje, som er AktieUgebrevets bud på, hvordan en privat portefølje kan administreres med en tidshorisont på 1-3 måneder for sine handler. Porteføljen har en forsigtig tilgang til aktiemarkedet, og målet er at opnå et højere afkast end markedets gennemsnit over en årrække med både op- og nedturer. Vi anbefaler, at modelporteføljen anvendes som inspiration og ikke til kopiering.

Del artiklen: