Del artiklen:

Novo Nordisk og Novozymes demonstrerer for tiden, hvorfor man altid bør holde godt øje med sunde solide selskaber. Specielt når de falder i værdi.

Begge de nævnte selskaber har gennem det seneste 1½ år været udsat for voldsomme kursfald, men disse kursfald skal ses i forhold til aktiemarkedets hårdnakkede tradition for at overdrive. Både når det går godt, og når det går skidt.

For Novo Nordisk og Novozymes var der i mange år tale om succesfulde virksomheder, som man næsten ikke kunne købe for dyrt. Lige indtil der begyndte at komme ridser i lakken. Så reagerede aktiemarkedet som sædvanligt ved at gå direkte i den modsatte grøft og sænke værdiansættelsen dramatisk.

Værst gik det ud over Novo Nordisk, som i 2015 blev handlet til en Price/Earning på 30, men som i øjeblikket kan købes til en forventet P/E i 2017 på 18. Det er faktisk lavere end gennemsnittet på det aktuelle marked. Den slags bevægelser kan man ryste på hovedet over, men man kan også udnytte denne traditionelle svaghed i aktiemarkedets måde at handle på.
Vi har i henholdsvis januar og april lagt de to aktier i Basisporteføljen, og de lever fuldt ud op til forventningerne med tocifrede stigninger. De seneste to uger har Novo Nordisk (+7,0%) og Novozymes (+4,8%) været to af de tre bedste aktier i Basisporteføljen. Midt mellem de to placerer H+H International sig med en stigning på 6,3%.

Overordnet set nåede Basisporteføljens samlede afkast i 2017 i denne uge 20%, og kun en enkelt aktie er i øjeblikket i farezonen. Det er Vestas, som ved et eventuelt salg sandsynligvis bliver skiftet ud med DSV, GN Store Nord eller WDH.

Det har i et stykke tid været fristende at købe disse tre aktier, men så havde det været nødvendigt at sælge ud af de eksisterende aktier, uden at nogen af dem havde givet salgssignal. Det ville være et brud på vores strategi, og den holder vi fast i.

se Basisporteføljen her

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

 

Hvad er Basisporteføljen?
Basisporteføljen er en fiktiv portefølje, som er AktieUgebrevets bud på, hvordan en privat portefølje kan administreres med en tidshorisont på 1-3 måneder for sine handler. Porteføljen har en forsigtig tilgang til aktiemarkedet, og målet er at opnå et højere afkast end markedets gennemsnit over en årrække med både op- og nedturer. Vi anbefaler, at modelporteføljen anvendes som inspiration og ikke til kopiering.

Del artiklen: