Del artiklen:

Aktiemarkedet faldt i denne uge, men det forhindrede ikke Basisporteføljens afkast i at stige.

Det skal dog i sandhedens interesse siges, at årsagen til at vi tjente penge i et faldende marked alene ligger hos TK Development.

Efter at en række andre aktier har trukket læsset de foregående uger, var det denne gang TK Development som trådte i karakter, og leverede en tocifret procentstigning.

Den stigning kom som en overraskelse. Vi havde naturligvis lagt TK Development i Basisporteføljen, fordi vi forventede en kursstigning, men slet ikke så pludseligt og i det tempo. Aktien startede således ugen med en stigning på ikke mindre end 16 procent under en omsætning på over 30 mio. kr. Det er aktiens højeste omsætning i næsten fire år. Kursstigningen var ikke et resultat af en meddelelse fra selskabet, idet den seneste børsmeddelelse fra TK Development kom i januar, og var noget så uskyldigt som en finanskalender over selskabets forventede meddelelser i løbet af 2017. Hvis man kigger på handelsmønsteret i TK Development i mandags startede aktien med et pænt kurshop, men halvdelen af stigningen kom først i løbet af eftermiddagen. Det var altså ikke en enkeltstående handel, som pressede kursen i vejret. Men måske en enkelt investor, som trak andre med sig. Hvis man er en mistænksom natur, kan man spekulere på, om nogen er kommet undervejrs med en positiv nyhed, som endnu ikke er offentliggjort. Men at handle på den slags er jo ulovligt, så den mulighed kan vi vel se bort fra…
Undervejs i ugen havde vi en meget kort affære med SKAKO, som offentliggjorde sit årsregnskab 2016. Det skuffede os, og vi valgte derfor at trække os hurtigt ud igen med et lille tab.
Pengene blev i stedet placeret i Vestas, som nu ser ud til at afslutte sin sidelæns bevægelse med en fortsættelse af en længerevarende stigning.

se Basisporteføljen her

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

 

Hvad er Basisporteføljen?
Basisporteføljen er en fiktiv portefølje, som er AktieUgebrevets bud på, hvordan en privat portefølje kan administreres med en tidshorisont på 1-3 måneder for sine handler. Porteføljen har en forsigtig tilgang til aktiemarkedet, og målet er at opnå et højere afkast end markedets gennemsnit over en årrække med både op- og nedturer. Vi anbefaler, at modelporteføljen anvendes som inspiration og ikke til kopiering.

Del artiklen: