Del artiklen:

I sidste uge nævnte vi Vestas som den eneste aktie i Basisporteføljen, som var på grænsen til at blive solgt. Men som det ses af tabellen er Vestas stadig en del af porteføljen.

Vestas viste svaghedstegn i sidste uge, men vi manglede det afgørende signal, før der blev trykket på salgsknappen. Det signal kom aldrig, og det er vi i dag ganske glade for. Vestas har nemlig været den suverænt mest profitable aktie i Basisporteføljen i denne uge.

Med en stigning på ikke mindre end 7,1% var Vestas en af de bærende kræfter bag stigningen i Basisporteføljens afkast på 0,8 procentpoint i denne uge. Fremgangen er specielt tilfredsstillende, eftersom den er sket i et faldende marked.

Udover Vestas leverede også H+H International og FLSmidth et vigtigt bidrag til fremgangen med stigninger på 3,6% og 2,9%. For FLSmidths vedkommende er en medvirkende årsag måske, at aktien netop er vendt tilbage til C20-indekset. Det gør aktien til en købsmulighed for de investeringsforeninger, som følger aktierne i C20-indekset.
I den modsatte ende af regnskabet har det været en dårlig uge for A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk og Novozymes. For ingen af aktierne var der dog tale om så store fald, at det udløser et salg. Men fortsatte fald kan ændre på dette i løbet af den kommende uge.

basisporteføljen kan ses her

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

 

Hvad er Basisporteføljen?
Basisporteføljen er en fiktiv portefølje, som er AktieUgebrevets bud på, hvordan en privat portefølje kan administreres med en tidshorisont på 1-3 måneder for sine handler. Porteføljen har en forsigtig tilgang til aktiemarkedet, og målet er at opnå et højere afkast end markedets gennemsnit over en årrække med både op- og nedturer. Vi anbefaler, at modelporteføljen anvendes som inspiration og ikke til kopiering.

Del artiklen: