FCN øger resultat trods fald i omsætning og satser på egen avl

 

FC Nordsjælland kom ud af seneste regnskabsår (2018) med et resultat før skat på 9 mio. kr. i forhold til 5,3 mio. kr. året før. Omsætningen faldt ellers med næsten 7 mio. kr. fra 139 mio. kr. til 132 mio. kr. (Regnskab for 2019 forventes offentliggjort med udgangen af marts).

Ledelsen anser årets resultatet for tilfredsstillende. De påpeger, at “en placering på 3. pladsen for sæsonen 2017-18 i forhold til 5. pladsen i sæsonen 2016-17, har i begge tilfælde bidraget til, at driften var bedre end forventet.”

Målsætningen for den nordsjællandske superliga klub, der blev stiftet i juli 2003, er “at styrke det nuværende udviklingsarbejde i Superligatruppen såvel som i ungdomsrækkerne, således det er muligt at fastholde placeringen i toppen af Superligaen og på U17 og U19 holdene.”

Det vil klubben blandt andet sikre ved at “fortsætte strategien med talentudvikling af egne spillere gennem samarbejdet på fodboldakademierne i Farum og i Ghana. Det er forventningen, at dette samarbejde vil generere fremtidige spillersalg og skabe grundlaget for væsentlig indtjening for klubben, som det fortælles i ledelsens beretning.”

Om den forventede udvikling på den korte bane, siges det, at “resultatet for 2019 vil i høj grad afhænge af udviklingen i transferindtægter, som er vanskelig af forudse. Deltagelse i mesterskabsspillet 2019 forventes dog at fastholde tilskuer- og tv-indtægter. Der forventes således et positivt resultat for 2019.”

Seneste transfers (januar 2020) for FC Nordsjælland lyder til at være en udlejningsaftale med Dynamo Dresden (Tyskland) for Godsway Donyoh. Tilgang hedder Ivan Mesik, som er kommet til FC Nordsjælland fra Spartak Trnava (Slovakiet). Men endnu vigtigere: Sampdoria fra Italien har købt 19-årige Mikkel Damsgaard. Dog effektueres skiftet først efter den igangværende sæson (til sommer). Det er en af klubbens største handler nogensinde, og derfor vil den helt sikkert påvirke årsresultatet. I seneste transfervindue skiftede også klubbens tidligere spiller Stanislav Lobotka fra spanske Celta Vigo til Napoli i Italien. Det kommer de også til at kunne mærke i Farum, da aftalen mellem FCN og Celta Vigo har en såkaldt videresalgsbonus, så en aftalt procentdel af købsbeløbet fra Napoli til Vigo skal sendes videre til FCN. Det er sådan en aftale andre klubber også – måske især mindre og lavere rangerende klubber – til tider får glæde af. Et eksempel er Boldkubben Avarta fra 2. division øst, der har oplevet det med Daniel Wass, som fortsat er aktiv i det sydspanske.

Ved årets afslutning var selskabets likvide beredskab forbedret til 9,2 mio. kr. i forhold til et minus på 21,7 mio. kr. i starten af regnskabsåret. Egenkapitalen steg fra 44,9 mio. kr. ved forrige regnskabs afslutning til 53,9 mio kr. ved dette årsregnskabs begyndelse.

Selskabets bestyrelse består af Thomas Andrew Vernon (formand), Thomas Spencer Williams, Charles Vernon, Robert Paul Finch. Direktør er Søren Kristensen. Ifølge CVR er selskabets hovedaktionærer Pathways Holdning DK ApS, der ejes af Robert Paul Finch’s selskab Right To Dream Limited, London og Thomas Andrew Vernon, Hørsholm.

FC Nordsjælland indleder anden halvdel af den igangværende sæson i morgen (19.02) mod Horsens på hjemmebanen, Right to Dream Park, hvor der i øvrigt er fri entre til dagens kamp – sponseret af Faxe Kondi. FC Nordsjælland er aktuelt placeret på 7. pladsen med 28 points for 20 kampe, mens Horsens ligger nummer 11 med 25 points for samme antal kampe.

 

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her