Nordea viser potentielt CO2-udslip fra ubrugte oliereserver

(ARKIV) Nordea domicil i Ørestad Nord, den 6. september 2017. Mens Ringkjøbing Landbobank ligger i top, ligger landets to største banker i bunden, når det kommer til image. Det skriver Ritzau, mandag den 3. september 2018.. (Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix)

Nordea har i samarbejde med Nasdaq lanceret et nyt værktøj, der viser investorernes bæredygtige fodaftryk på 60 parametre. Et af dem er de potentielle CO2-udledninger fra olie-, gas- og kulreserver, der endnu ikke er udvundet. Hidtil har beregninger på fremtidens potentielle CO2-udledninger været et af klimaaktivisternes stærkeste argumenter for at trække investeringer ud af fossile selskaber. Nu præsenteres både private og professionelle investorkunder hos Nordea for klimakonsekvenser af fossilselskabers fremtidige planer for udvinding. Nordea udruller værktøjet i alle nordiske lande.

Nasdaq og Nordea har i samarbejde lanceret et nyt visuelt værktøj, der giver både private og professionelle investorer mulighed for at aflæse en investeringsporteføljes konsekvenser på...

Læs også:  Stoxx 600 Europe: Health care aktiefesten lakker mod enden

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her