Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Life Science

Bonesupport fortsætter vækstrejsen med nye godkendelser

Andrea Backlund

onsdag 19. juni 2024 kl. 11:40

Bonesupport fortsætter vækstrejsen med nye godkendelser

Bonesupport startede året med betydelige regulatoriske fremskridt for Cerament -platformen, da FDA i marts godkendte Cerament BVF (Bone Void Filler) til brug i Spine Interbody Fusion (IBF) og Cerament G til brug ved åbne frakturer. Disse godkendelser åbner fremtidige nye anvendelsesområder og fortsat salgsvækst.

I 1. kvartal 2024 steg nettoomsætningen med 54 % til 184,4 mio. SEK. I Nordamerika (NA) steg salget med 65 %, og fra Europa & Resten af Verden (EUROW) blev der rapporteret en stigning på 27 % i salget.

Bruttomarginen ligger uændret højt på 92,6 %, og driftsresultatet før incitamentsaflønning udgjorde 41,6 mio. SEK mod 4,6 mio. SEK i samme periode sidste år. Det rapporterede driftsresultat udgjorde 32,3 mio. SEK, og nede på bundlinjen før skat blev der realiseret 31,5 mio. SEK mod 15,7 mio. for hele 2023. En voldsom fremgang, som meget tydeligt viser, at Bonesupport nu klart har passeret break-even-punktet og er i gang med at realisere betydelige skalafordele. Ikke mindst takket være bruttomarginen, der fastholdes på 92 %.

I Nordamerika steg omsætningen til 141,5 mio. SEK, og bag den stærke vækst på 65 % i kvartalet står Cerament G og en stærk tilgang af nye kunder. Salget af Cerament G udgjorde 92,7 mio. SEK mod 34,8 mio. SEK i samme kvartal sidste år.

I løbet af kvartalet fik Cerament G FDA-godkendelse til brug ved traumer/åben fraktur. Det betyder, at Cerament G nu har opnået så bred godkendelse, at alle ekstremiteter er dækket, hvilket giver Bonesupport gode forudsætninger for fortsat kraftig vækst.

Bonesupport har også modtaget regulatorisk godkendelse fra FDA til Cerament BVF i IBF-proceduren, hvilket mere konkret betyder, at Cerament BVF placeres mellem hvirvellegemerne i rygsøjlen for at smelte dem sammen. Ved at gå ind i det spinale IBF-segment introduceres Cerament BVF i en indikation, der kan tilføje yderligere 750.000 procedurer årligt til potentialet på det amerikanske marked.

Inden lanceringen af Cerament BVF, som tidligst anslås at finde sted i slutningen af 2025, planlægger selskabet en række prækliniske applikationsstudier samt at indsamle og analysere de nødvendige data og udvikle træningsprogrammer for kirurger.

Fremtidige muligheder og risici

De to seneste FDA-godkendelser styrker virksomhedens patenterede teknologiplatform Cerament for en række forskellige indikationer for knogleheling. Siden Bonesupport modtog sin FDA-godkendelse for Cerament G mod knogleinfektion i 4. kvartal 2022, er salget steget markant. De seneste FDA-beslutninger må derfor antages at give gode forudsætninger for en fortsat succesfuld salgsudvikling for Cerament-platformen.

Bonesupport er markedsleder i sin niche med lægemiddelfrigivende biokeramiske knogletransplantat-erstatninger (Cerament G og V), og vurderingen er, at de ikke vil møde væsentlig konkurrence på området i de næste par år. Såfremt der alligevel skulle opstå en konkurrencesituation, vil Bonesupport have opnået betydelige markedsandele og derudover have styrket sin kliniske dokumentation yderligere. Da et produktskifte også vil være forbundet med høje omstillingsomkostninger, vil det derfor være en udfordring for kommende konkurrenter at erobre signifikante markedsandele.

Cerament G har opnået en udnyttelsesgrad på 60-70 % for sine procedurer på nogle universitetshospitaler og er blevet “standardbehandling” på disse hospitaler. Det er formentlig kun et spørgsmål om tid, før henholdsvis Cerament G og V bliver standardbehandling på endnu flere hospitaler i USA. De 1.200-1.500 ud af cirka 5.000 amerikanske hospitaler, der i dag er Cerament G godkendt, danner en stærk base for, at virksomheden kan udvide sit marked for Cerament G. Derudover har produktet en god synlighed, hvilket gør det konkurrencedygtigt, og det kan derfor hurtigt vinde et væsentligt marked efter lanceringen.

Anbefaling og kursmål

Vigtig for aktiekursudviklingen bliver de kommende kvartalsrapporter, hvor fokus naturligt vil være på salget af Cerament G i USA, udviklingen af EBIT-marginen samt data fra SOLARIO-studiet (Short or Long Antibiotic Regimes in Orthopaedics).

Studiet har til formål at undersøge, om syntetiske knogletransplantat-erstatninger indeholdende antibiotika kan føre til kortere behandlingstider sammenlignet med systemisk antibiotika og derved mindske risikoen for antibiotikaresistens, bivirkninger og ekstra omkostninger. Studiet ledes af Oxford University Hospitals NHS Foundation Trust i samarbejde med EBJIS (European Bone and Joint Infection Society).

SOLARIO er et randomiseret åbent europæisk multicenterstudie med 500 patienter. Den første patient blev rekrutteret i februar 2019, og studiet forventes afsluttet i 3. kvartal 2024. Et positivt resultat af studiet kan medføre et paradigmeskift indenfor behandling af knogleinfektioner og dermed danne grundlag for betydelig vækst hos Bonesupport.

Konsensusdata indikerer, at EBIT for 2024 vil nå 187 mio. SEK og for 2025 stige yderligere til 397 mio. SEK svarende til en EBIT-margin på henholdsvis 22 % og 34 %, hvilket klart understreger de skalaeffekter, der forventes realiseret i disse år.

Der er usikkerhed omkring udviklingen i omkostningerne for Cerament BVF, som, hvis de bliver høje, kan medvirke til, at EBIT-marginen bliver udvandet ift. de nuværende forventninger.

Baseret på den uudnyttede markedsmulighed for Bonesupport og den forventede stigende rentabilitet finder vi stadig aktien attraktiv for den langsigtede investor. Vi fastholder en KØBSANBEFALING og løfter kursmålet til 310 SEK og med en tidshorisont på 12-24 måneder som følge af den seneste regulatoriske fremgang og udsigten til vigtige SOLARIO-data.

 Kurs på anbefalingstidspunkt: 247,20 SEK

Kursmål: 310 SEK

Analysedato: 11. juni 2024

Andrea Backlund

Disclaimer: Læs her om ØU’s aktieanalyser

Bonesupport 01

Bonesupport 02

Bonesupport 03

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Life Science

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank